04 Ekim 2019 17:18
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2019 21:21

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı

TCDD, Haydarpaşa Garı'nın depo sahaları bölgesini kiralamak için ihale gerçekleştirdi. İhaleye Hezarfen Danışmanlık şirketi ve İBB iştiraki 4 şirket katıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Haydarpaşa Garı'nın atıl durumda olan depo sahaları bölgesini kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiralamak için ihale gerçekleştirdi. İhaleye beş şirket katıldı.

DHA'da yer alan habere göre, bir şirket kriterleri sağlayamadığı için elendi, bir başka şirket ise teşekkür mektubu sunarak teklifini vermedi. Hezarfen Danışmanlık şirketi ihalede aylık 300 bin TL teklif sunarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki 4 şirket ise ihalede aylık 100 bin TL teklif sundu.

Haydarpaşa Garı’ndaki belirlenmiş bölgeyi kültürel ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiralamak için teklif veren İBB iştiraki 4 şirketin Medya AŞ, Kültür AŞ, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) AŞ ve Metro AŞ olduğu öğrenildi.

İlk oturumda tekliflerin verilmesinin ardından ihaleye ara verildi. İhalenin 15 gün içerisinde değerlendirileceği ve sonuçlanacağı ifade edildi.

İBB Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, “Biz de 4 şirket bir konsorsiyum oluşturduk. İhale komisyonu zarfları açtıktan sonra 15 gün içerisinde bir değerlendirme yapıp açık artırmaya çağıracağını söyledi. Şu anki durum bu. İnşallah İstanbul için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın sosyal medyadan paylaştığı bilgilere göre, ihalede en yüksek teklifi veren Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketinin sahibi Hüseyin Avni Önder, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Okçular Vakfının eski genel müdürü. Bir süre İstanbul Belediyesinde çalışan Önder, 2017 yılında Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi’ni 2018 yılında ise Guguk Doğa Sporları Limited Şirketini kurdu. Önder, 2018 yılında İBB'den 567 bin TL’lik bir ihale aldı.

Hüseyin Avni Önder gar ihalesinde, eskiden çalıştığı belediyenin üç katı teklifte bulunmuş oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: Kılıçdaroğlu için dokunulmazlığın kaldırılmasının yolu açılmıştır

SONRAKİ HABER

Ersoy: Asgari ücret artış oranı ile elektriğe yapılan zam oranı aynı mıdır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...