04 Ekim 2019 08:31
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2019 15:56

Bahçeli: Kılıçdaroğlu için dokunulmazlığın kaldırılmasının yolu açılmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır'' dedi.

Fotoğraflar: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu hedef alan bir açıklama yayımladı. CHP’nin HDP ile ilişkisiyle ilgili bir komisyon kurduklarını duyuran Bahçeli, "CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"CHP'nin milli meselelere sırtını dönerek PKK'dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür. CHP Genel Başkanı ikbal hesaplarını ikmal ederek kaos ve krize siyasi istikbalini bağlamıştır. Türkiye'nin karşısında biriken ve toplanan siyasi odaklar milli güvenliğimize tehdit saçan, milli bekamıza meydan okuyan merhale ve mevkie gelmişlerdir.

CHP'nin şu anda takip ettiği siyaset Türk milletinin egemenlik ve tarihsel haklarıyla temelden ve bütünüyle çatışmaktadır. Bu nedenle CHP vatana ve millete alenen karşı tavırdadır. Hiç kuşku yok ki, CHP Genel Başkanı'nın ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden teşebbüs ve girişimlere sessiz ve seyirci kalmayacaktır. Özellikle CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır."

Açıklamada "CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi", "CHP Genel Başkanı'nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması" için komisyon seçildiği ve komisyonda yer alan isimlerin Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu olduğu belirtildi.

CHP’DEN MHP’YE YANIT: KENDİLERİNİ DE İLERİDE UTANDIRACAK BİR İŞE TEVESSÜL ETMİŞLERDİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Devlet Bahçeli’nin "Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması yolu aralandı" sözlerine yanıt verdi. Bahçeli’nin açıklamalarının siyasi nezaketsizlik olduğunu belirten Özel, “MHP 1950'lerde kalmış ve tahkikat komisyonlarını 70 yıl sonra kendi partisi içinde kurmaya yeltenecek kadar, kendilerini de ileride utandıracak bir işe tevessül etmişlerdir” dedi.

Büyük Abant Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen Özel, “CHP, haklarında tutuklama, idam, hapis cezalarının muhatabı olmuş, bunların hiçbirine boyun eğmemiş bir siyasi hareket olarak tükenmekte olarak bir ittifakın varlığı, bu ittifak ortaklığına borçlu olan küçük ortağının hezeyanlarına pabuç bırakacağını düşünenler bu konuda yanılmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

"SİYASİ NEZAKETSİZLİK"

Özel, şöyle devam etti: “Son günlerde Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili ciddi tartışmalar olmuştu. Genel Başkanımız Bahçeli'nin sağlık durumunu takip ediyor. Hiçbir CHP’li Bahçeli'nin sağlık durumunun kötüleşmesini istemez. Ama MHP içerisinde Bahçeli'nin sağlık durumu ve siyasete devam edip etmeyeceği şeklinde bir takım iç hesapların olduğu hepimizin malumu. Bugün yazılan metin, 'Bahçeli görevinin başındadır, gündeme hakimdir, hatta gündem değiştirmeye mahirdir' deyip parti içine yönelik etkili bir mesaj verme kaygısından öte değildir. 

CHP olarak böyle bir metnin tarafı edilmekten üzüntü duyduğumuzu ve siyasi bir nezaketsizlik olarak gördüğümüzü açıkça ifade etmek isteriz. MHP 1950'lerde kalmış ve tahkikat komisyonlarını 70 yıl sonra kendi partisi içinde kurmaya yeltenecek kadar, kendilerini de ileride utandıracak bir işe tevessül etmişlerdir. Sayın genel başkanımız hakkında çirkin iddialarla komisyon oluşturmak, hem de o komisyonda yer alan üç zatı metnin içinde methiyelerde kendi kendilerine övdükleri metni genel başkanlarına imzalatmaları ve onun adına açıklattırıyor olmaları da bambaşka bir konudur.” (HABER MERKEZİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: Hasarlı okullar yıkılmalı, güvenli binalar inşa edilmeli

SONRAKİ HABER

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...