04 Ekim 2019 07:23

HDP Sözcüsü Günay Kubilay: Otokratik rejim bir yılda iflas etti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ve yüzde 40+1’e dair konuşan HDP Sözcüsü Günay Kubilay, "Sistemin bir yıl gibi kısa bir sürede iflas ettiğini söyledi" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin revizyon ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 50+1’den 40+1’e düşürülme tartışmalarının AKP’nin taban kaybetmesinden kaynaklı olduğunu savunurken, sistemin bir yıl gibi kısa bir sürede iflas ettiğini söyledi. Kubilay “Yamalarla, pansumanlarla iyileştirme çabaları boşunadır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Kayyumların atandığı günden beri iktidarın spekülasyon ve demagojilerinin devam ettiğini belirten Kubilay, ileri sürülen iddialara ve suçlamalara dair tek bir hukuksal kanıt ve meşru dayanak gösterilmediğine dikkat çekti. Kubilay, “Tek gerçek var: İktidarın Kürt düşmanlığı. Tek gerçek var; Belediyelerin yağmalandığı, talan edildiği, kentlerin geleceğinin ipotek altına alındığı gerçeğidir” dedi.

"TABANLARI ERİYOR"

Günay Kubilay şöyle devam etti:

"Ne yazık ki Meclis, 71’i HDP milletvekili olmak üzere 75 fezleke ve Erdoğan’ın operasyon ve savaşa devam mesajlarıyla iktidarın ne ülkenin geleceğine ne demokrasisine ne de adaletine ilişkin bir adım atma iradesini göstermeyeceğine dair sinyaller vererek açılmıştır. Meclis açılışında Erdoğan’ın, yüzde 40 artı 1’e dair muhalefetten bir teklif gelirse tartışmaya hazır olduklarını ifade etmesi, aslında tabanlarının eridiğinin ve yüzde 50 artı 1’e bir daha ulaşamayacaklarının kendileri tarafından da çok açık bir şekilde görüldüğünün itirafıdır. Diğer yandan da başkanlık sisteminin çöktüğünün görülmesi üzerine Anayasa’da buna yönelik değişiklikler yapılmasının önünü açmaya yönelik manevralar, yoklama hamleleridir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen bu otokratik rejim bir yıl gibi bir kısa zaman diliminde iflas etmiş, lime lime dökülmeye başlamıştır. Yamalarla, pansumanlarla iyileştirme çabaları boşunadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta yol çalışması sırasında göçük: 1 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

DİSK’ten YEP’e karşı mücadele kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...