11 Nisan 2011 11:34

Halkın İstanbul adayları başvurularını yaptı

Emek Demokrasi ve Özgürlük  Bloku İstanbul bağımsız  milletvekili adayları, İstanbul  İl Seçim Kuruluna adaylık başvurularını yaptı. Sirkeci’de bulunan İstanbul Adliyesi Hukuk ve İş Mahkemesi önünde bir araya gelen bağımsız milletvekili  adayları A. Levent Tüzel, Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve&

Halkın İstanbul adayları başvurularını yaptı
Paylaş

Basına ilk açıklamayı yapan İstanbul 3. Bölge  Milletvekili Adayı A. Levent Tüzel, mevcut sistemin, halkın önüne çıkarttığı yüzde 10’luk seçim barajının karşısında halkın siyaset yapma özgürlüğünü temsil etmek ve halk iradesini Meclise taşımak üzere bağımsız olarak seçime girdiklerini dile getirdi.

‘BAŞARILI OLACAĞIZ’

“Ülkemizdeki Kürt ve Türk işçi ve emekçilerinin bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, insanca, ana dilde yaşam, demokratik özerklik, parasız eğitim, parasız sağlık talepleri için bir araya geldik” diyen Tüzel, Türkiye emekçilerinin Mecliste sesi olacaklarını ifade etti.

AKP Hükümetinin durdurulması gerektiğini vurgulayan Tüzel, artık bu hükümet karşısında güç göstermeyen CHP muhalefetine karşı da halkın karşısında bir umut ve beklenti oluşturduklarını dile getirdi. Hep birlikte başarılı bir seçim çalışması sürdüreceklerini belirten Tüzel,  “Emek güçleri, sendikal güçler, meslek odaları ve sosyalist siyasi partiler olarak, bugüne kadar ana dil, eşit haklar, özgürlük ve özerklik mücadelesi veren Kürt ve Türk emekçiler ve yurttaşlar olarak bir araya geldik. Türkiye’nin geleceğini burada görüyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Halkımızın da İstanbul’un Türk ve Kürt bütün  milliyetlerden, bütün inançlardan, bütün mezheplerden halkımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL’DAN ADAY OLMAK ÖNEMLİ

Tüzel’in ardından söz alan İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, Türkiye’de yaşanan Kürt sorunu, emek sorunu ve kadın sorununa çözüm için bir arada olduklarını söyledi. İstanbul’da aday çıkarmanın önemini vurgulayan Tuncel, “İstanbul yoksulluğun, sömürünün yoğun olarak yaşandığı bir bölgedir. Bu yüzden özellikle buradan aday olmak bizim için çok önemlidir” diye konuştu. Eşitsiz bir yarışın içerisinde olduklarını ifade eden Tuncel, “Biz yalnızca buradan 4 milletvekili adayımızla veya aldığımız oy oranıyla değil var olan gücümüzün iki katıyla demokrasi mücadelesine gireceğiz” dedi.

Yeni bir Meclisin bütün ezilenler için yeni bir koridor anlamına gelecek olduğunu ifade eden Sırrı Süreyya Önder ise, yaptıkları bu onurlu ittifakın da bu koridoru açmak için mücadele edeceğini söyledi. Mevcut yapıdaki siyasi yelpazenin yanında kendi oluşturdukları yelpazenin tüm renkleri bir arada bulunduran anlamlı bir yelpaze olduğunun altını çizen Önder, önlerindeki iki aylık süreci, barışa çevirmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirtti.
Toplumda çözümsüz kalmış sorunlar yumağı olduğuna dikkat çeken 3. Bölge Adayı Mustafa Avcı ise güçlü bir alternatif oluşturduklarını ve başaracaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gbagbo teslim alındı

SONRAKİ HABER

Aday listeleri YSK’ya sunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa