04 Ekim 2019 04:58

TRT ‘Üst geçit paralı’ dedi, İBB yalanladı

İstanbul Altunizade’deki metrobüs durağında gişelerin yeri değiştirilince TRT Haber “Üst geçit ücretli oldu” diye haber yaptı. İBB Sözcüsü Murat Ongun haberi yalanladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul’da Anadolu yakasındaki, Altunizade’deki metrobüs durağında gişelerin yerinin değiştirilmesi sonrası TRT Haber’in “Üst geçit ücretli oldu” şeklindeki habere İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan yalanlama geldi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Altunizade üst geçidi ücretli oldu” iddiasının ardından sosyal medya hesabından üç ileti paylaştı. Ongun, ilk paylaşımında “Altunizade üst geçidinin ücretli olduğu haberi doğru değildir. Kullanan herkesin bildiği gibi üst geçidin diğer kısmında konut alanı mevcut değil. Etrafı bağlantı yollarıyla çevrili bir yeşil alan var. Oraya da üst geçidin hemen altındaki metro alt geçidinden geçilebilmekte” dedi.

Konuya ilişkin ikinci bir paylaşım yapan Ongun, iddiayı haber yapan TRT’ye tepki göstererek şunları söyledi: “Gün boyu üst geçitten yayın yapan TRT’nin, maaşlı sosyal medya trolleriyle aynı seviyesizliğe gelmesi üzücüdür. Metro ve metrobüslerin hizmet yoğunluğu ve kalitesi kısa sürede arttırılmıştır. Şu ana kadar eksik, hatalı yapılan tüm çalışmaların düzeltilmesi için de çalışılmaktadır.”

Murat Ongun ayrıca konuya dair TRT’ye açıklama yapmak istediklerini ancak bu talebin muhabir tarafından kabul edilmediğini söyledi. Ongun, “Altunizade’de röportaj yapılan alanda Ulaşım Daire Başkanımızın açıklama yapma talebinin @trthaber muhabirince kabul edilmemesini de kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz” dedi.

Haberi yapan TRT Haber Muhabiri Sena Ünal Kaya ise Ongun’un sözlerini kabul etmeyerek, “Mikrofon uzattım konuşmadılar. Haberimin arkasındayım ne gördüysem aktardım” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM'nin hak ihlali kararı verdiği Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Kürtçe şarkı söyleyen 8 sanatçı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...