04 Ekim 2019 04:55

Üsküdar’daki otobüs kazası davasında sürücüye tahliye

İstanbul’da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi durağına girerek üç kişinin ölümüne yol açan sürücü tahliye edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi durağına girerek üç kişinin ölümüne yol açan sürücüye 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ehliyeti bir yıl süreyle geri alınan sürücü tahliye edildi.

Üsküdar’da kullandığı özel halk otobüsüyle durağa girerek üç kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan sürücüye 8 yıl 4 ay hapis verildi. Sanığın tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, sürücü belgesinin de bir yıl süreyle geri alınmasına hükmetti. Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sürücü Selim Karakaya, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan hüküm giydi. Duruşmada söz verilen Karakaya, “Benim hızım 30 kilometreydi. Tam durağa gireceğim sırada aracın fren sistemi tutmayınca kaza meydana geldi. Hiçbir kusurum ve kastım yoktur. Bu araçlardan çoğunda bu şekilde hatalar oldu ve ben cezaevindeyken birçok kaza oldu. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” diye konuştu.

Müşteki ailelerin avukatı Erhan Mersin, bilirkişi raporuna göre araçta kusur bulunmadığını ifade ederek, “Araç üzerinde inceleme yapıldı. Aracın motor beyninin çalışır vaziyette olduğu tespit edildi. Fren sisteminin de sağlıklı olduğu belirlendi. Sanıktan şikayetçiyiz. Sanığa alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmesini talep ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alçı mikserine kapılan Suriyeli işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

AYM'nin hak ihlali kararı verdiği Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...