04 Ekim 2019 03:59

Gülseren ve Teoman Südor resimleri Eskişehir’de sergileniyor

Gülseren ve Teoman Südor resimleri Eskişehirlilerle buluştu. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen sergi, 25 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Fotoğraf: İsmail Afacan/EVRENSEL

Paylaş

Türk resminin usta isimleri Gülseren ve Teoman Südor resimleri Eskişehir’de sergileniyor.

Eskişehirlileri sergiye davet eden Gülseren Südor “Bozkırın ortasındaki bir Anadolu kenti olan Eskişehir, son 20 yılda Türkiye’nin örnek kentlerinden biri haline geldi. Eskişehirliler her gün bir sanat etkinliğiyle iç içe. Biz de eşim ile birlikte tekrar Eskişehir’e geliyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Gülseren ve Teoman Südor resimleri sergisi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’de 25 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

GÜLSEREN SÜDOR

Gülseren Südor; İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi'ni 1970 yılında bitirdi. Üsküdar Halide Edip Adıvar; Kadıköy Anadolu, İtalyan Liseleri’nde resim, sanat tarihi ve teknik eğitim dersleri, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde ve İstanbul Tenkil Üniversitesi'nde çağrılı sanatçı olarak temel tasarım dersleri verdi. Yedisi İtalya ve Avusturya’da olmak üzere,70 kişisel sergi açan sanatçı; yine dünyanın çeşitli ülkelerinde ve yurtiçinde düzenlenen 200 ün üzerinde karma sergilere katıldı. Dokuzu yurtdışında on dokuz adet sanat fuarına kişisel olarak katıldı. 1995 yılında öğretmenlik yaşamını noktalayan Gülseren Südor, kendi atölyesinde yalnızca resim yaparak, sergiler açarak, çeşitli dergi ve gazetelerde eleştiriler ve kitap yazarak sanat çalışmalarını sürdürüyor.

TEOMAN SÜDOR

1968 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Atölyesi’nden mezun olan Teoman Südor, eğitimini 1971-1974 yıllarında İtalya’da Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde tamamladı. Bedri Rahmi Atölyesi’nde dünyaya bakışını, İtalyan kültürü içinde geçirdiği yıllarda da özellikle Rönesans sanatını özümseyerek ustalığını kazandı. 1980 sonrası biçeminde, Anadolu kültürünün söylence ve dinlerinde yaradılış efsanelerinin izlerinden hareket edip kurguladığı mekân içinde, doğa nesneleri ve yaşamdan topladığı imgelerle kendi söylencesini yaratarak, somutu soyuta çeviriyor; ardından soyutu somutlaştırıyor. Birçok ödül sahibi olan sanatçının resimleri yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde bulunmaktadır. Halen çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren sanatçı ayrıca İtalya’nın tanınmış ressamlarından Giancolo Caneva’yla Udine kentinde bir gravür atölyesini paylaşmaktadır. Teoman Südor İtalya Çağdaş Sanat Kataloğu’na girmiştir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sincan OSB'de fabrika yangını: Can kaybı ve yaralanma olmadı

SONRAKİ HABER

Selçuk Mızraklı: Korku ve kaygının ilacı direnmektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...