04 Ekim 2019 03:29

İsveç’te down sendromlu genci öldüren polisler beraat etti

İsveç’in başkenti Stockholm’de elinde oyuncak silah bulunan down sendromlu 20 yaşındaki genci ateş ederek öldüren polisler beraat etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İsveç’in başkenti Stockholm’de 2 Ağustos’ta evinden kaçan down sendromlu Eric Torell, sokak ortasında 4 polis tarafından ateş edilerek öldürüldü. Polisler, Torell’in elindeki oyuncak silahın gerçek olduğunu sandıklarını öne sürerek kendilerini savunmak için ateş ettiklerini öne sürdü.

Polisler hakkında görev suçu işleme ve başkasının ölümüne neden olma suçlarından dava açıldı. Görülen davada Stockholm İlk Mahkemesi, tüm polisler için beraat kararı verdi.

Mahkeme, “Polislerden hangisinin ne zaman ateş ettiği”, “Eric Torell’in hareketlerinin ve vücuduna isabet eden mermilerin tam olarak nereden geldiğinin belirlenemediği” gibi gerekçelerle şüpheli polis memurlarının cezalandırılmamasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca Eric Torell’in ailesinin tazminat talebini de reddetti. Karara mahkeme üyelerinden biri muhalefet şerhi koydu. Hakim, ateş eden polislerin tamamının suçlu olduğunu ve cezalandırılmaları gerektiğini not düştü. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YSK sözlü 'sınav'la 255 personel alacak

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: Sorun baraj çıtası değil, tek adam rejiminin kendisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...