03 Ekim 2019 16:55
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2019 09:02

Adana’da, Pınar Aydınlar ve Dodan’ın katılacağı “Eğitime katkı” konseri yasaklandı

Adana'da, Dersimliler Derneğinin düzenlediği ve Pınar Aydınlar ile Dodan'ın katılacağı "Eğitime katkı" konseri valilik kararıyla yasaklandı.

Adana’da, Pınar Aydınlar ve Dodan’ın katılacağı “Eğitime katkı” konseri yasaklandı

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana Dersimliler Derneğinin öğrencilere verecekleri burslara katkı olarak düzenledikleri Pınar Ayınlar, Dodan konseri Valilik kararıyla yasaklandı. 5 Ekim’de Yaşar Kemal Kültür Merkezinde düzenlenmesi planlanan konserin yasak kararında “5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesinin c fıkrası hükmü gereğince, Valilik Makamının 27.09.2019 tarih ve 27499 sayılı olurları ile uygun görülmemiştir” denilerek keyfi şekilde engellendiği ortaya çıktı.

‘SANATÇILARIN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİLER’

Kararı Evrensel’e değerlendiren Adana Dersimliler Derneği Genel Başkanı Metin Çelik, “Ne yazık ki konserimiz yasaklandı. Valilik sıradan, basit, yoruma, fazlasıyla açık bir yoruma dayanarak ‘Bu işi yapamazsınız’ dedi. Bunun bırakın yasallığı akılla, mantıkla izah edilecek tarafı yok” dedi. Tüm gün boyunca Valilik ve Adana Emniyetinde konseri düzenleyebilmek için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Çelik, Güvenlik Şubede görevli polis memurlarının kendilerine sanatçıları değiştirip yeniden başvuru yapmalarını istediğini, böyle bir tutumu kabul etmediklerini söyledi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Konserin eğitime katkı amaçlı yapıldığını ifade eden Çelik, “Bu etkinlik sadece bizim etkinliğimiz değil, eğitime gönül veren dostlarımızın, arkadaşlarımızın etkinliği ve bir bütün olarak Türkiye kamuoyunu ilgilendiren bir şey. Günümüz koşullarında hâlâ devlet bürokrasisinin yasakçı tutumunun devam etmesi bizi üzüyor” dedi. Sanatçıların Adana’ya geleceğini ifade eden Çelik, Adana demokratik kamuoyu ile bugün bir toplantı yapıp konser saatinde bugün saat 19.00’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde sanatçıların da katılımı ile basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

‘BİR KEZ DAHA YASAKLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

Pınar Aydınlar Twitter hesabından kararı paylaşarak “Adana’da gerçekleştireceğimiz konserimiz Adana Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Bir kez daha yasaklarla karşı karşıyayız. Kimi etkinlikte sanatı uygun değil gerekçesi ile kiminde de böyle keyfi uygulamalarla karşı karşıyayız. Saray soytarısı olmaktansa, onurum için ölürüm” demişti.

Geçtiğimiz günlerde Dodan’ın sahnede “Ey dilberê” parçasını söylerken elinden mikrofonu alan polisin, “O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek” dediği gündeme gelmişti.

ÖNCEKİ HABER

Bursa Gürsu’da ormanlık alanda yangın çıktı, yangın söndürüldü

SONRAKİ HABER

Ekvador’da genel grevin ardından OHAL ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...