03 Ekim 2019 15:38

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, boş arazide 2 köpek ölü bulundu

Ankara Çankaya'da boş arazide 2 köpeğin cesedi bulundu. Köpeklerin yanında sosis bulundu. Sosisler incelemeye gönderildi. Vatandaşlar olaya tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’ndeki boş arazide köpek cesedi bulundu. Köpekleri görenler polise haber verdi.

Çankaya Belediyesi ekipleri, ölü 2 köpeğin yanında sosis olduğunu gördü. Köpekler, belediye ekiplerince bölgeden götürüldü. Sosislerden alınan numuneler de zehirli olup olmadıklarının saptanması için laboratuvar incelemesine gönderildi. Polis, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyerek, sosisleri bölgeye bırakanları bulmak için çalışma başlattı.

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN TEPKİ

Belediye ve polis ekipleri inceleme yaptığı sırada olay yerine gelenler köpeklerin zehirlenerek öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, "Buraya kameralar takılsın, yasal uyarılı afişler yapılsın dedik. Arkadaşlarımız dikkat çekebilmek için günlerdir burada nöbet tutuyorlar, zehirlemeleri önlemek adına. Buraya geldiğimizde zehirli sosisleri gördük. Araştırmamız neticesinde, iki tane yavru köpeğin yine zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ettik. Bunlara 'yeter artık' diyoruz. Bunlar ruhsuz, yaratık ve cani ama bunun için tedbir almayanlarında kabahatleri var" dedi.

“UMARIM SON HALİYLE O YASA ÇIKAR”

Özkan, yasa tasarısının mecliste görüşüldüğünü hatırlatarak, "Umarım son haliyle o yasa çıkar. Çıkar ise gerçekten iyi olacak. Burada TBMM'ye çok büyük görev düşüyor. Bütün vekillerimizden o tasarının olumlu yönde oylanmasını kabul edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, aynı yerde 18 Nisan'da da yine 7 köpek yanlarında zehirli olduğu iddia edilen sosislerle ölü bulunmuştu. (Ankara/DHA)

{{377739}}

{{377236}}

{{379288}}

{{388079}}

ÖNCEKİ HABER

Avcılar'da binaları riskli bulunan 2 okul yarın tatil

SONRAKİ HABER

Bursa Gürsu’da ormanlık alanda yangın çıktı, yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...