03 Ekim 2019 11:25

Karşıyaka’da “yerel yönetimlerde sağlık hizmetleri” konuşuldu

İzmir Karşıyaka Belediyesi “Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri” paneli düzenledi: "Koruyucu sağlık hizmetleri sunmak ve hastalıkları önleyici tedbirlerin alınmasını sağlamak için çalışacağız."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Karşıyaka Belediyesi, “Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri” başlıklı bir panel düzenledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yönettiği panelde; Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Dr. Orhan Sertaç Dölek konuşmacı olarak yer aldı.

“SAĞLIK TAM İYİLİK HALİDİR”

İlk sözü alan İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök konuşmasında şunları kaydetti: “Sağlık; bedenen, ruhen ve sosyal anlamda tam iyilik halidir. Eğer diziniz ağrıyorsa ve uyuyamıyorsanız sağlıksızsınızdır. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle veya bulunduğunuz kentte iyi yönetilmediğinizi düşündüğünüz için sorun yaşıyorsanız bunlar da sağlıksızlık halidir. Sağlığı belirleyen belli etmenler vardır. Bunları üç başlıkta inceleyebiliriz. Bunların ilki kendi içinde de politik, ekonomik, sosyal ve kültürel etmenler olarak ayrılan yapısal belirleyicilerdir. Bunların yanı sıra yaşam tarzı belirleyicileri ve çevresel etkiler de halk sağlığını etkileyen faktörlerdir. Tabii ki sağlığı etkileyen kişisel belirleyiciler de vardır. Bunlar da eşitsizlik ve ayrımcılık olarak tanımlanabilir.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda, sağlıklı yaşam adına ilçedeki hizmetlerini anlattı. Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi, Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Bakım Hizmetleri ve Tepebaşı Kent Enstitüsü gibi uygulamalarını aktaran Ataç, Remourban-Akıllı Kent Projesi hakkında da bilgiler verdi.

HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELER

Sağlık alanında hayata geçirecekleri projeleri anlatan ve Tepebaşı Belediyesinin projelerini de örnek alacaklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Koruyucu sağlık hizmetleri sunmak ve hastalıkları önleyici tedbirlerin alınmasını sağlamak için çalışacağız. Doğru, yerinde ve ihtiyaca yönelik hizmetler üretebilmek adına kentimizin sağlık profilini çıkaracağız. Kanser danışma merkezi, madde bağımlılığı danışma ve rehabilitasyon merkezi ve sporcu sağlık merkezi kuracağız” dedi.

“KENTİN HER NOKTASINDAKİ İNSANLARA ULAŞACAĞIZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Daire Başkanı Dr. Orhan Sertaç Dölek ise “Sosyal belediyeciliğin önceliği, Sağlık Bakanlığının yeterince ulaşamadığı hizmetleri sunmak olmalıdır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her noktasındaki insanlara ulaşıp, dokunmayı amaçlıyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda Toplum Sağlığı Daire başkanlığı kuruldu. Amacımız belediyenin halka temas ettiği her alanda, ilgili birimlerle işbirliği yaparak gerekli eğitimleri planlamak, uygulamalı olarak vermek, geri dönüşümünü izlemek ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Hayvan hakları yasası önünde rant lobileri ve tutucu bürokrasi var”

SONRAKİ HABER

Beton mikseri viyadükte devrildi sürücüsü yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...