03 Ekim 2019 09:25
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2019 16:46

Ürdün'de öğretmenlerin grevi yasağa rağmen sürüyor; destek büyüyor

Ürdün’de öğretmenlerin grevi mahkeme kararına rağmen devam ediyor. Başkent Amman'da yüzlerce kişi öğretmenlere destek için eylem düzenledi.

Fotoğraf: Laith Joneidi/AA

Paylaş

Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi, maaşlarına zam talebiyle 4 haftadır grev yapan öğretmenlere destek eylemi düzenledi.

Amman'daki Meslek Sendikaları Kompleksi Meydanı'nda avukat, mühendis, doktor ve diğer meslek gruplarından sendikacıların katılımıyla düzenlenen gösteri sırasında kolluk kuvvetleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Eylemciler, zam talebiyle grev yapan öğretmenlere destek mesajları içeren pankartlar taşıyarak hükümet karşıtı sloganlar attı.

Eyleme katılan avukat ve milletvekili Gazi el-Hevamile, burada yaptığı konuşmada, “Ey Ürdün hükümeti ve yönetimi, eğer başarılı olmak istiyorsanız öğretmeni ve öğrenciyi başarılı kılmalısınız” dedi.

SENDİKADAN YENİ GREV UYARISI

Ürdün Öğretmenler Sendikası, hükümete taleplerini yerine getirmesi için cumartesi gününe kadar süre verdi.

Sendikanın düzenlediği toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Sendika Sözcüsü Nureddin Nedim, hükümete öğretmenlerin maaşlarına zam yapması ve 5 Eylül'deki protestolar sırasında güvenlik güçlerinin şiddet uygulamasından dolayı özür dilemesi için cumartesi gününe kadar süre verdiklerini belirtti.

Nedim, “Taleplerimiz yerine getirilmezse, pazar sabahı yeni bir grev kararına hükümet imza atmış olacak” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin dört haftadır sürdürdüğü greve son vermeleri yönündeki mahkeme kararına dair soruyu “Mahkeme konusunu hallettik” şeklinde cevaplayan Nedim, konuya ilişkin detay vermedi.

YARGI KARARINA RAĞMEN GREV SÜRÜYOR

Ürdün'de öğretmenler, ücretlerine zam yapılması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle 8 Eylül'den bu yana ülke çapında grev yapıyor.

Yüksek İdare Mahkemesi öğretmenlerin 4 haftadır sürdürdüğü genel greve ilişkin ihtiyati tedbir kararını onamış ve grevin derhal sona erdirilmesine hükmetmişti.

Öğretmenler Sendikası Başkanı Basim Fureyhat'ın sendika olarak yargının bağlayıcı kararına uyacakları yönündeki açıklamasına rağmen öğretmenler greve devam ediyor. (Amman/AA)

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 80 bin TYP’li işçinin işine son verildi

SONRAKİ HABER

Mizgin Harman’ın cenazesi 24 gündür ailesine verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...