03 Ekim 2019 06:16

Ecem Balcı'nın katil zanlısı için ağırlaştırılmış müebbet istendi

17 yaşındaki Ecem Balcı'nın öldürülmesine ilişkin davanın 6. duruşmasında katil zanlısı Süleyman Kara için ağırlaştırılmış müebbet istendi. Dava 19 Kasım'a ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak 2018'de kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara'nın itirafıyla ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerde bulunan Ecem Balcı'nın davasında 6. duruşma görüldü. Savcının mütalaasını verdiği dava 19 Kasım'a ertelendi.

Davada Adli Tıp raporu geçtiğimiz hafta geldi. Rapor, Ecem Balcı'nın katil zanlısı Süleyman Kara'nın önce itiraf edip, sonra yalanladığı ifadeleriyle örtüşüyor. Sanık Süleyman Kara'nın avukatı rapora itiraz ederek, "Rapor sanığın daha önceki aşamalardaki beyanlarına dayandırılarak oluşturulmuştur. Tıbbi tespitler bulunmamaktadır. Böyle bir raporla ölüm nedeni tespit edilemez. Üst kuruldan rapor aldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme bu talebi, dosyaya yenilik katmayacağından reddetti.

SAVCI "TASARLAYARAK ÖLDÜRME YOK" DEDİ!

Savcı, sanığın delilleri karartmadığını ve cinayeti tasarlayarak işlemediğini ifade ederek "Çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı ayrıca tutuksuz sanıklar Keziban A., Rıfat Özgür Y., Yusuf K. ve İbrahim D. hakkında "Suç delillerini gizlemek" suçundan ayrı ayrı hapis cezası verilmesini talep etti.

Davaya taraf olan Aile Bakanlığı vekilleri, tüm sanıkların indirim uygulanmaksızın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Ecem Balcı'nın avukatı, savcının mütalaasında tasarlayarak öldürme olmadığı gerekçesine katılmadıkları söyleyerek, "Mütalaada maktülün sanık Süleyman Kara'nın kendi annesiyle olan ilişkisinden rahatsız olduğu, bundan dolayı öldürüldüğü iddia ediliyor. Buna rağmen tasarlamaya yer verilmemiştir, kabul etmiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, Süleyman Kara’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Kasım 2019 günü, saat 10.30'a erteledi.

BABA BALCI: EMSAL OLSUN, BAŞKA ECEMLERİN CANI YANMASIN

Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrası adliye önünde Kocaeli Kadın Platformu, Kadın Meclisleri, CHP Kadın Kolları ve Emek Partisinin katıldığı açıklama gerçekleştirildi. Burada konuşan baba Gökhan Balcı, kızının katiline en ağır cezanın verileceğine inandığını ifade ederek, "19 Kasım’da tekrar burada olacağımızı söylediler. O gün kararın verileceğine inanıyorum. Verilecek olan kararda, cinayetin tasarlanmış olduğunun altını çizmek istedik ama savcı mütalaasını bu şekilde vermedi. İtirazımızı yaptık. Ağırlaştırışmış müebbet hapis cezası alacağına inanıyorum. İnşallah bu dava emsal olur, başka Ecemlerin canı yanmaz” dedi.

Açıklamaya, geçtiğimiz 29 Mart günü öldürülen Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül de katılarak destek verdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

4 aydır maaş alamayan Zeytinoğlu Grup işçileri TMSF önünde eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Hatay'da askeri aracın devrilmesi sonucu 2 uzman çavuş hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...