02 Ekim 2019 13:56

16 yaşındaki çocuk, ağabeyinin istismarına maruz kaldı, aile şikayetçi olmadı

Konya'da 16 yaşındaki H.E., 2 yıl boyunca ağabeyi R.E.'nin cinsel istismarına maruz kaldı. H.E’nin ailesi, duruşmada oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Konya'da lise 2'nci sınıftayken kaldığı yurttan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden ve gebe olduğu belirlenen 16 yaşındaki H.E.'nin, 2 yıl boyunca ağabeyi R.E.'nin cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı. Olayın ardından tutuklanan ve 'zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 56 yıla kadar hapsi istenen R.E.'nin yargılanmasına başlandı. R.E., istismarı kabul etti ve “alkollü olduğu” savunmasında bulundu. H.E. ile anne ve babası ise R.E.'den şikayetçi olmadı.

ANNE VE BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Tutuklu sanık R.E.'nin, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. R.E., duruşmadaki savunmasında kız kardeşiyle 1 kez ilişkiye girdiğini, olay günü alkollü olduğu için bir şey hatırlamadığını öne sürdü. Olaydan bilgilerinin olmadığını belirten anne K.E. ve baba S.E. de oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl lise 2'nci sınıf öğrencisi olan H.E., mart ayında, kaldığı öğrenci yurdundan karın ağrısı şikayeti başlayınca hastaneye götürüldü. Yapılan kontrolde gebe olduğu ve doğumun yaklaştığı anlaşılan H.E., ameliyata alındı. Bebeğin muayenede öldüğü belirlenirken fetüs operasyonla alındı. Olay Cumhuriyet Savcılığına bildirildi. İfadesine başvurulan H.E., 2017 yılından beri ağabeyi R.E.'nin cinsel istismarına uğradığını söyledi.

H.E., 2019'da yarı yıl tatili için eve gittiğinde de ağabeyinin istismarda bulunmak istediğini, bu sırada hamile olduğunu anladığını söyledi. H.E., buna rağmen istismarın sürdüğünü ifade etti.

H.E.'nin ifadesinin ardından R.E., gözaltına alındı. Kardeşine istismarda bulunduğunu itiraf eden R.E., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.E. de devlet korumasına alındı.

56 YIL HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suçun 'zincirleme bir şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismar' olduğu belirtilerek, R.E. hakkında 56 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede H.E.'nin, haftada 1- 2 kez ağabeyi R.E.'nin cinsel istismarına uğradığı, korktuğu ve kendisini zorlayacağını düşündüğü için tepki göstermediği belirtildi.

Soruşturma kapsamında R.E. ile kız kardeşinden alınan DNA örnekleri, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığında ölü bebekten alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. Hazırlanan raporda, bebeğin R.E.'den olduğu belirlendi. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları için Yoğurtçu’da 5 Ekim'de buluşma

SONRAKİ HABER

Yasaklanmış dilin şairi: Arjen Arî

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...