02 Ekim 2019 12:12

ABD'de Demokrat Parti Başkan Adayı Bernie Sanders hastaneye kaldırıldı

ABD’nin Demokrat başkan aday adaylarından Bernie Sanders arter tıkanıklığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sanders’a iki stent takıldı.

Bernie Sanders | Fotoğraf: Ekim Kılıç/Evrensel

Paylaş

ABD’de Demokrat Parti’nin Başkan Adayı Bernard Bernie Sanders, göğüs ağrısı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Damar tıkanıklığı tespit edilen Sanders’a 2 adet stent takıldığı belirtildi. Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın seçim kampanyasına birkaç gün ara vereceği bildirildi.

Sanders'ın seçim kampanya ekibinden yapılan açıklamaya göre, 78 yaşındaki Demokrat başkan aday adayı arter tıkanıklığı nedeniyle hastane kaldırıldı.

Tedavi altına alınan ve iki stent takılan Sanders'ın birkaç gün dinleneceği, şu anda durumunun iyi olduğu ve seçim kampanyalarına kısa bir süre ara vereceği belirtildi. Sanders, Demokrat aday adayları arasındaki en yaşlı isim olarak biliniyor.

ABD'de 2020 başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat aday adayları arasında eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Massachusetts Senatorü Elizabeth Warren ve Vermont Senatörü Bernie Sanders öne çıkıyor.

ABD'de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020'de yapılacak. (New York/AA)

ÖNCEKİ HABER

Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu raporunu 4 Ekim’de Meclis’e sunacak

SONRAKİ HABER

MMO deprem sonrasında yeniden başlatılan metro tünel inşaatları için uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...