02 Ekim 2019 09:38

İşsizlik artarken Ticaret Bakanlığının kadroları boş duruyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlık bünyesinde 7 bin 792 adet boş kadro olduğunu belirtti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Bu yoğun işsizlik tabolsunda böyle bir durum kabul edilemez" dedi.

Bölge illerinde geçici iş ilanları sonucu İŞKUR önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önegesine verdiği yanıtta, bakanlık bünyesinde 7 bin 792 adet boş kadro olduğunu belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı son verilere göre işsizlik oranı yüzde 13'e yükseldi ve son bir yılda işsiz ordusuna bir milyona yakın kişi katıldı. Hükümet açıkladığı son ekonomi programında da işsizliğin önümüzdeki yıllarda yüksek oranlarda süreceğini itiraf etti. Ancak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın bakanlık bünyesindeki boş kadrolara ilişkin açıklaması, işsizlik rakamlarına rağmen binlerce boş kadronun olduğunu gösterdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda farklı istihdam türlerine göre çalışan personel sayısına ve boş kadro bulunup bulunmadığına ilişkin soru önergesine verilen yanıtta, bakanlık bünyesinde 18 bin 119 adet memur, 1623 adet sözleşmeli, hizmet alımı kapsamında ise 56 kişinin çalıştığı, çeşitli unvan ve derecelerde 7 bin 792 adet boş kadro bulunduğu açıklandı. Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığında mevsimlik ve geçici işçi olarak personel çalışmadığını ifade etti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada “Bakanın verdiği bilgiye göre 7 bin 792 kadro boş. İki milyona yakın üniversite mezunu işsiz, geniş tanımlı 8 milyon işsiz var. Cumhurbaşkanı, özel sektöre işçi alın çağrısı yapıyor ama Ticaret Bakanlığında dahi 7 bin 792 boş kadro var. Bu kadrolar bir an önce doldurulmalıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cargill Biyoetanol Tesisi'ne “ÇED gereksizdir" kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı makamında rehin alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...