02 Ekim 2019 09:06
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ekim 2019 18:23

Ali Deniz Uzatmaz kütüphanesi için dayanışma çağrısı

Diyarbakır Kitap Fuarında okurlarıyla buluşan yazar ve şairler, Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi için kitaplarını imzaladı ve dayanışma çağrısında bulundu.

Diyarbakır Kitap Fuarı

Fotoğraf: MA

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz anısına kurulacak kütüphane için birçok şair ve yazardan dayanışma çağrıları gelmeye devam ediyor. Diyarbakır Kitap Fuarında okurlarıyla buluşan yazar ve şairler Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi için kitaplarını imzaladı ve dayanışma çağrısında bulundu.

Ankara Katliamı’nın yıl dönümünde Antep’te açılışı yapılacak kütüphaneye aralarında Ahmet Telli, Şeyhmus Diken, Mıgırdiç Margosyan, Selim Temo, Mehmet Esen, Bayram Bozyel, Erdal Sîpan, Mehmet Oncu, Adar Jiyan, Zeynep Yaş, Sedat Ulugana, Recep Dildar, Sidar Jîr ve Miran Janbar’ın bulunduğu birçok şair ve yazar kütüphane için kitaplarını imzaladı. Şair C. Hakkı Zariç, Yazar İlhami Sidar ve Yazar İsmail Dindar dayanışma çağrısında bulundu.

“ONLARI BU UYKUYA GÖNDERENLERİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Şair C. Hakkı Zariç “Bizim gözlerini öpmek için eve gelmesini beklediğimiz çocuklarımız, şimdi gözlerini karanlığa yumarak derin bir uykudalar. Onları bu uykuya gönderenlerin kim olduğunu biliyoruz ve bizim bir görevimiz var. Onların adını bir biçimde yaşatmak ve onların gözlerinden tekrar tekrar öpmek. İşte şimdi Ali Deniz Uzatmaz adına kurulan kütüphanede biz kitaplarımızı bağışladıkça başka çocukların gözleri gelip o kitaplardaki satırlarla dizelerle iletişim kuracak. O sözcüklerle, o çocukların gözleri öpüşecek. Bizim öpmeye doyamadığımız çocuklarımızın gözleri başka çocukların gözleriyle öpüşecek” dedi.

Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi için kitap imzalamanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten Zariç “Eminim birçok yazar ve şair arkadaşım bu gururu paylaşmak ve çoğaltmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, demokrasi için” ifadelerini kullandı.

“YAZAR ARKADAŞLAR BU KÜTÜPHANEYİ ESERLERİYLE ZENGİNLEŞTİRMELİ”

Kitaplarını Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi için imzalayan Yazar İsmail Dindar ise “Ankara’da yitirdiğimiz canlar adına, onlara simge anlamında Ali Deniz Uzatmaz adına oluşturulmak istenen kütüphaneye seve seve kendi kitabımı imzalayarak verdim. Gerçekten güzel bir çaba, güzel bir düşünce. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Ve diğer tüm yazar arkadaşların bu kütüphaneyi eserleriyle zenginleştirmesini öneriyorum” şeklinde konuştu.

“KÜTÜPHANELER, AYDINLIK GELECEKTE BULUŞMAMIZI SAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR”

Yazar İlhami Sidar kütüphane kurma çabasının önemine dikkat çekerek “Kitaplar, kütüphaneler yarınlarda, aydınlık bir gelecekte buluşmamızı sağlayan köprülerdir. Bu nedenle hem kendinizi, hem belleğinizi, hem tarihinizi geleceğe taşımak ve aydınlık bir gelecek yaratmak için kitapsız kalmayın. Sizler de Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesini, Ali Deniz Uzatmaz’ın anısını yaşatmak adına desteklerseniz seviniriz” ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji Birliği, 12 ve 26 Ekim'de düzenlenecek ekoloji mitinglerine çağrı yaptı

SONRAKİ HABER

Okulun kanalizasyon bağlantısı unutulmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...