02 Ekim 2019 07:45
Son Güncellenme Tarihi: 02 Ekim 2019 13:59

Beyoğlu'da çökme riski bulunduğu belirtilen binada inceleme yapıldı

İstanbul Beyoğlu'da bir bina, "ileriye doğru gelmesi" ve sıvalarının dökülmesi üzerine tahliye edildi. Binada yapılan incelemelerin ardından çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Beyoğlu'da Ayhan Işık Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın 1. katındaki sıvalar döküldü. O sırada şans eseri sokakta kimsenin bulunmaması nedeniyle olası bir facia yaşanmadı. Zemin katı kafe olarak kullanılan binanın üst katlarında kimsenin yaşamadığı öğrenildi.. Binanın bulunduğu sokak yaya girişine kapatılırken Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, binanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklama yapan Haydar Ali Yıldız, "Bir binanın ileriye doğru gelmesi şeklinde esnafımızdan belediyeye ihbar yapıldı. İçerideki üç işletmeyle ilgili tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Şu an binanın nereden ileriye doğru geldiğine dair teknik inceleme yapılıyor. Bina eski, ikinci grup tarihi eser diyebileceğimiz sivil mimari örneklerden biri. Mukavemet çalışması yapılacak, en azından bölgedeki diğer yapılara bir zarar vermesin, bina muhafaza edilebildiği şekliyle muhafaza edilebilsin. Bu çalışma tamamlanana kadar da bölgedeki beş, altı esnafımızın tahliyesini istedik" ifadelerini kullandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kyme Antik Kenti, Nemport AŞ limanı uğruna yok edilmek isteniyor

SONRAKİ HABER

İngiltere'den AB'ye yeni Brexit teklifi: Umarım taviz verirler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...