01 Ekim 2019 10:48

Mardin’de tacizi protesto etmek yasaklandı

Mardin Şahmaran Kadın Platformunun, kentte görülecek taciz davası öncesi “Kadın cinayetleri, istismar ve tecavüze karşı duyarlılık” sloganıyla yapmak istedikleri yürüyüş yasaklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumunun müdür olarak atadığı ve tacizle suçlanan Polis Ercan Uysaler’in duruşması öncesi kadın platformu tarafından yapılmak istenen yürüyüş yasaklandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesine 2016 yılının kasım ayında kayyum olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman, belediye iştiraki olan Kent AŞ’de müdür olarak görevlendirdiği polis memuru Ercan Uysaler’in bir kadın çalışanı fuhşa sürüklemesine dair görülecek dava öncesi Mardin Şahmaran Kadın Platformunun yapmak istediği yürüyüşü yasakladı.

3 Ekim günü görülecek duruşma öncesi “Kadın cinayetleri, istismar ve tecavüze karşı duyarlılık” sloganıyla yapılmak istenen yürüyüş, Mardin Valiliğinin daha önce kentte almış olduğu “eylem etkinlik yasağı” gerekçe gösterilerek yasaklandı.

Kaymakamlık yasak gerekçesinde “(…) ‘Etkinliklerin 18/09/2019 tarihinden itibaren 30 (otuz) gün süre ile Mardin İl Merkezimiz ile ilçeler dahil olmak üzere tüm il sınırları içerisinde (coğrafi alan) yasaklanmıştır.’ Denilmiştir. Bundan dolayı ilgi (a) dilekçe ile yapılması planlanan etkinlik Kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Kayyum döneminde Mardin Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Kent AŞ'ye geçici görevlendirme ile İnsan Kaynakları Müdürü olarak atanan Polis Ercan Uysaler'in, kadroya alma karşılığında kadın çalışan D.S.'yi fuhşa sürüklemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Savcılık, mağdurların şikayetleri ve anlatımlarına rağmen Uysaler’in “basit cinsel saldırı” suçuyla yargılanmasını istemişti. Polis Ercan Uysaler ise hakkındaki idari soruşturma devam ederken emekliliğe ayrılmıştı.

Olaya dair ses kayıtları ortaya çıkmış, Uysaler hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonrası Uysaler hakkında “basit cinsel saldırı” suçlamasıyla iddianame hazırlanmış ve iddianame Mardin 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

{{381242}}

ÖNCEKİ HABER

Bağcılar'daki ‘hamile çocuklar’ davası: Bildirim yaptık ancak işlem yapılmadı

SONRAKİ HABER

Irak'ta hükümet protestosuna saldırı: 3 ölü, 60 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...