01 Ekim 2019 10:10

Ahmet Türk: Hak talebinde bulunan Kürtler terörist olarak görülüyor

Kayyum atamasıyla görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, İsveç Parlamentosunda düzenlenen kayyum toplantısında konuştu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayyum ile görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, İsveç Parlamentosunda bulunan grupların oluşturduğu Kürt Dayanışma Grubunun parlamentoda düzenlediği kayyum karşıtı toplantıya telekonferans ile katıldı. Toplantıya çok sayıda İsveçli parlamenter ve siyasetçi katıldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türk, parlamenterlerden gelen soruları yanıtladı. İsveçli parlamenterler “Uluslararası dayanışma ne boyuttadır? Sizin özgürlük mücadeleniz neden sekteye uğratılıyor? Size yönelik terörizm yaftası çalışmalarınızı ne derece de sekteye uğratıyor?​” gibi soruları yöneltti.

Türkçe ve Kürtçe konuşma yapan Türk, şunları söyledi:
“Türkiye’de terörizm suçlaması sadece PKK’ye yönelik yürütülmüyor. Hak ve özgürlük talebinde bulunan ve bunun için mücadele eden bütün Kürtler terörist olarak görülüyor. Öcalan, barış için önemli bir aktördür ve barış için rol oynuyor. Ancak üzerinde ağır bir tecrit uygulanarak bu rolü oynaması engelleniyor. Kürtlerin mücadelesi sadece kentlerini kurtarmaya yönelik değil, bütün Ortadoğu’yu demokratikleşme mücadelesidir. Bize yönelik saldırı mülteci meselesinde de görüldüğü gibi Avrupa’yı da etkiliyor.” (MA)

ÖNCEKİ HABER

LPG Otogaz'a 27 kuruş zam yapıldı

SONRAKİ HABER

Mayın patlamasında bacağını kaybeden Ünal Demir protezini değiştiremiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa