01 Ekim 2019 10:00

Demiryol-İş İzmir Şubesi yeni yönetimini seçti

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, olağanüstü genel kurul sonunda yeni yönetimini seçti. Şubenin yeni başkanı, daha önce mali sekreterlik görevini yürüten Hamdullah Giral oldu.

Demiryol-İş İzmir Şubesi, yeni yönetimini seçti | Fotoğraf: Demiryol-İş

Paylaş

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesinin geçtiğimiz pazar günü yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda 30 yıldır şube başkanlığı yapan Hüseyin Ervüz, başkanlık görevini Şube Mali Sekreteri Hamdullah Giral'a devretti. İki listenin yarıştığı seçimlerde Hamdullah Giral 145 delegeden 90'ının oyunu aldı.  

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan olağan genel kuruldan sonra yönetim içerisinde oluşan anlaşmazlık ve uyumsuzluk sonucu delegelerin topladığı imzalarla olağanüstü seçim kararı alındı.

Doğal delegeler dışında 145 delegenin katılımı ile gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul'da seçimlere iki liste ile girildi. 30 yıldır şube başkanlığı yapan ve yine aday olan Hüseyin Ervüz'ün listesine karşı aday olarak çıkan Şube Mali Sekreteri Hamdullah Giral, şubenin yeni başkanı seçildi. Seçim sonucunda şube sekreterliğine Halkapınar biriminden Aytaç Yılmaz, mali sekreterliğe Metro'dan Celal Dağaşan, yönetim kurulu üyeliğine İZBAN ve Balıkesir Gar'dan Ahmet Güler ile Rıdvan Demir seçildi.

Yeni Başkan Hamdullah Giral, seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesinde yeni oluşan yönetim kurulunun teşkilatın tamamını temsil eden genç ve dinamik unsurlardan oluştuğunu ifade etti. 1989 yılından bu yana şube başkanlığını yürüten Hüseyin Ervüz ile Şube Sekreteri İzzet Ceviz'e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

İşçilerin ise yeni yönetimden haklarını koruyan bir sözleşme imzalanması beklentisi var. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Somalı madenciler yasağa rağmen hakları için yürüyüşte kararlı

SONRAKİ HABER

LPG Otogaz'a 27 kuruş zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...