01 Ekim 2019 09:11

İş Bankası çağrı merkezinde sendika kitapları toplatıldı

Tez-Kop-İş, Türkiye İş Bankasının iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezinde yaşanan sendikal baskılara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tez-Kop-İş Sendikası, Türkiye İş Bankasının iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezinde sürdürdükleri örgütlenme faaliyetine yönelik baskılara tepki gösterdi. Ankara'da İş Bankası önünde yapılan eylemde, sendika tarafından dağıtılan “Çağrı Merkezinde Çalışmak” adlı kitabın toplatıldığı ifade edildi.

İş Bankası Yenişehir Şubesi Önünde yapılan eylemde konuşan Tez-Kop-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Sebahattin Şen, yaklaşık 100 bini aşkın kişinin çalıştığı çağrı merkezlerinde olumsuz çalışma koşullarına karşı sendikalı, toplu sözleşmeli ve güvenceli bir yaşam için örgütlenme sürecini başlattıklarını anlattı. Comdata, Atos ve Pluscom Çağrı Merkezlerinde örgütlenme çalışmalarını sonuçlandırdıklarını, toplu iş sözleşmesi yetki çoğunluğuna ulaşıldığını kaydeden Şen, Türkiye İş Bankasının iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezinde ise örgütlenme çalışmalarına yönelik baskı ve tehditlerle karşılaştıklarını söyledi. Şen, birim yöneticilerinin ikna odaları mantığıyla işçileri köşeye çektiğini, tehdit ederek sendikadan istifaya zorladığını ve geçmişe dönük asılsız, kanıtsız ve dayanaksız tutanaklarla birçok çalışanı işten çıkartmaya çalıştığını aktardı.

“DARBECİLER GİBİ KİTAP TOPLATILIYOR”

İşyerindeki baskıların, çağrı merkezi çalışanlarının çalışma ve yaşama koşullarını değerlendiren ve sendika tarafından dağıtılan “Çağrı Merkezinde Çalışmak” adlı kitabın toplatılmasına kadar vardığını belirten Şen, “Ülkemizin eğitim ve kültür tarihinde seçkin bir yeri bulunan Milli Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Ali Yücel (1897-1961) tarafından 1956 yılında kurulan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarıyla binlerce kitabı milyonlarca basarak dağıtan bankanın iştiraki olan Erişim Çağrı Merkezinde işçilerin yaşadıkları sorunları ve çözüm yöntemlerini ortaya koyan akademik bir kitabı toplatması, basit ve sıradan bir olay olarak değerlendirilemeyecek bir durumdur” dedi. Bu tür kitap toplatma uygulamalarının askeri darbe dönemlerini hatırlattığını ifade eden Şen, sendikalı olmanın uluslararası sözleşmeler ve Anayasa'da güvence altında alındığını dile getirdi. Türkiye İş Bankası ve Erişim Çağrı Merkezi yöneticilerine seslenen Şen, “Erişim Çağrı Merkezi çalışanları sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçene kadar örgütlenme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Depremde hasar gören 29 okul taşındı peki geriye kalan binlerce okul ne durumda?

SONRAKİ HABER

İşten atılan AKP'li işçiler: Bizi mağdur edenler bizim seçtiklerimiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...