01 Ekim 2019 07:07

Hakim karşısına çıkan Yönetmen Kazım Öz suçlamaları reddetti

Yönetmen Kazım Öz hakkında açılan davanın duruşması görüldü. Hakkında 15 yıl hapis istenen Öz, suçlamaları reddetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hakkında 15 yıl hapis cezası talebiyle açılan davanın duruşmasına katılan Yönetmen Kazım Öz, 22 yıldır sinemada film yönetmenliği yaptığını belirterek, suçlamaları reddetti. 

Yönetmen Kazım Öz hakkında “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada, tutuksuz yargılanan Öz ve avukatları hazır bulundu. 

İddianamenin okuması ardından savunma yapan Öz, 22 yıldır yönetmenlik yaptığını söyledi. 10 filmin yönetmenliğini yaptığını hatırlatan Öz, “Onlarca filmde ise kurgu ve yapımcı olarak yer aldım. Hayatını sinemaya adamış bir yönetmenim. 20 yıl boyunca yaptığım filmler sadece Türkiye değil, uluslararası alanda yer aldı. Yaptığım filmlerden 42 ödül aldım. İddianamedeki ‘3 ay boyunca DBP siyaset akademisine’ katılmam mümkün değil. Diyarbakır’da bulunma sebebim sinema amaçlıdır. Yine Sakine Cansız’ın cenazesine katılmamın da örgüt talimatı ile olduğu belirtiliyor. Sakine Cansız’ın cenazesine katıldım. Çünkü çözüm sürecinin baltalanmak istediği bir dönemde 3 Kürt kadın siyasetçi öldürüldü. Çözüm süreci ve barışı destekleyen biri olarak cenazeye katıldım.” dedi. 

AVUKATLAR BERAAT İSTEDİ

Avukatlar ise iddianamedeki iddialarla ilgili “örgüt üyeliği”ne sebep olacak hiçbir somut delilin olmadığını, söz konusu delillerin de yok hükmünde olduğu belirtilerek, delilerin hukuka uygun bir şekilde ortaya konulması gerektiğinin altını çizdi. Avukatlar, müvekkilinin adli kontrolünün kaldırılması ve beraatini istedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için adli kontrol uygulamasının devamına karar vererek duruşmayı 4 Şubat 2020’ye ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Yönetmen hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Öz, 24 Kasım 2018 tarihinde, memleketi Pertek’te gözaltına alınmış ve soruşturma kapsamında Diyarbakır’a götürülmüştü. İki günlük gözaltı sürecinden sonra Öz, savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esra Mungan'ın beraat aldığı duruşmada yaptığı savunmanın tam metni

SONRAKİ HABER

Sultanbeyli'deki bir inşaatta göçük: Toprak altında kalan işçi ölümden döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa