30 Eylül 2019 13:33

PSAKD'den 2 Temmuz Toplumsal Hafıza Müzesi için dayanışma çağrısı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Ankara'da 2 Temmuz Toplumsal Hafıza Müzesi kurmak için düzenlenecek dayanışma konserlerine çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, 2 Temmuz Toplumsal Hafıza Müzesi’nin kurulması için “Bir Tuğla da Sen Koy” diyerek 12 Ekim’de düzenlenecek dayanışma konserlerine çağrı yaptı. Çalışmaya ilişkin Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Kaplan, bugüne kadar iktidar tarafından Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülme taleplerinin göz ardı edildiğini belirterek taleplerini karşılanmaması üzerine Ankara'da 2 Temmuz Toplumsal Hafıza Müzesi kurmaya karar verdiklerini dile getirdi.

"İKİ YILDA BİTMESİ PLANLANIYOR"

Müzenin iki yılda bitmesini planladıklarını dile getiren Kaplan, İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir'de “Bir Tuğla da Sen Koy” sloganıyla dayanışma konserleri düzenleyeceklerini ifade etti. Müzenin kapsamı ile ilgili konuşan Kaplan, "1920’lerden günümüze katledilen tüm muhalif kesimlerin önderlerini, yoldaşlarımızın orada birer heykelini göreceksiniz. Sizin de vermiş olduğunuz lokma ve desteklerinizle biz bu müzeyi bitireceğiz. Üzerine basa basa söylüyorum ki devletin hiçbir kapısına bu anlamda gitmeyeceğiz. Ama ‘Madımak Utanç Müzesi Olsun’ talebimizden de asla vazgeçmeyeceğiz. Dernek olarak Madımak Utanç Müzesi oluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Atletizm Şampiyonası: Ramil Guliyev finalde

SONRAKİ HABER

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz: Adalet arayışımı sürdüreceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...