30 Eylül 2019 11:19

6 işyerinde sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Cargill, Aydın Belediyesi, Muğla, Eskişehir, Urfa TÜVTÜRK ve Saica Pack olmak üzere 6 işyerinde sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

TÜVTÜRK, Aydın Belediyesi, Saica Pack ve Cargill işçileri.

Paylaş

Anayasal hakları olan sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor. Cargill, Aydın Belediyesi, Muğla, Eskişehir, Urfa TÜVTÜRK ve Saica Pack olmak üzere 6 işyerinde, işçilerin sendikalaşma mücadelesi sürüyor. İşçiler, yaşanan haksızlığa sessiz kalınmasını ve ilgili kamu kurumlarının üzerine düşen görevi yapmasını istiyor.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerikalı gıda tekeli Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi 532. gününde. İşe iade davasını kazandıkları halde işbaşı yaptırılmayan ve direnişlerini İstanbul Ataşehir PaladiumTower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne taşıyan işçiler, 43 gündür beton üzerinde yatarak direnişlerini sürdürüyor.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın İmar AŞ’de çalışırken DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin başlattığı direniş 450 gündür devam ediyor. Urfa, Eskişehir ve Muğla’da DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Urfa TÜVTÜRK/Polçak işçilerinin direnişi 317’inci, Eskişehir TÜVTÜRK/Reysaş işçilerinin direnişi 315’inci, Muğla TÜVTÜRK işçilerinin direnişi ise 415’inci gününde.

Sakarya’da bulunan SaicaPack’ta Selüloz-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler ise 126 gündür mücadelelerini sürdürüyor. Direnişte olan işçiler, sendikalı olarak işe geri dönmek istiyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik fiyatlarına yüzde 14,9 zam geldi

SONRAKİ HABER

Tutuklu Mustafa Koçak adalet talebiyle ölüm orucuna başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...