30 Eylül 2019 10:00

Mersin'de kadın öğretmene yönelik şiddet protesto edildi

Mersin'de sınıf öğretmeni Nigar Özçelik'in öğrenci velisi tarafından şiddete maruz kalması eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Mustafa Ünal Uysal/AA

Paylaş

Mersin'de Vali Şenol Engin İlkokulu'nda sınıf öğretmeni Nigar Özçelik'in öğrenci velisi tarafından şiddete maruz kalması okul önünde protesto edildi.

Mezitli ilçesindeki Vali Şenol Engin İlkokulu önünde bir araya gelen Eğitim Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyeleri, öğretmen Nigar Özçelik'in bir veli tarafından şiddete uğramasına tepki gösterdi. Açıklamaya veliler ve öğrenciler de katıldı. 

Okul önünde bir araya gelen eğitim emekçileri adına konuşan Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, bu saldırıların öğrencileri olumsuz etkilediğini belirterek "Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir" dedi.

Mersin'de koridor nöbetçisiyken bir öğrenciyi sınıfa girmesi konusunda uyaran sınıf öğretmeni Nigar Özçelik, sonraki gün (27 Eylül'de) okula gelen öğrencinin babası tarafından şiddete maruz kalmıştı. Yaralanan Özçelik, ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış, şüpheli, Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski HSYK üyesi Resul Yıldırım'a 13 yıl 6 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

İHD Adana Şubesi, kayyum protestolarının yasaklanmasına ilişkin rapor hazırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa