30 Eylül 2019 09:37
Son Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2019 18:57

Halit Ayar’ın katil zanlıları için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

Taksim'de Halit Ayar'ı öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2 zanlı için savcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Halit Ayar'ın ailesi ise adaletin tesis edilmesini istiyor.

Halit Ayar | Kaynak: DHA

Paylaş

İstanbul Taksim'de Halit Ayar'ı bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 2 şüphelinin, ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan ise 32'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 7 Eylül akşamı, para istedikleri gençlerden birini yaralayıp, Halit Ayar'ı (23) bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yakalanan ve 9 Eylül'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüpheliler Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheliler Emra Yaşar ve Erhan Kurdal'ın, "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede bu şüpheliler hakkında ayrıca, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlarından da 21 yıldan 32'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Hazırlanan iddianamenin onay için başsavcılığa gönderildiği öğrenildi.

“ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM”

Halit Ayar'ın anne ve babası iddianamede istenen cezalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayar'ın annesi Hanife Ayar, “Cezayı az bulsak, çok bulsak ne olur, çocuğum geri gelmeyecek. Böyle insanlar bir daha kolay dışarı çıkarılmasın, elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşmasın. Benim çocuğum senenin bir günü arkadaşlarıyla dışarı çıkmıştı, o gün de onu öldürdüler. Böyle olmasaydı, suçlular böyle rahat rahat dolaşmasın başka çocukların canı yanmasın, insan ona üzülüyor. Benim çocuğumu tekmelemişler. Adaletin yerini bulmasını istiyorum sadece” dedi.

“BAŞKA EVLATLAR ÖLMESİN AİLELER ÜZÜLMESİN”

Baba Mehmet Ayar da, “Ne kadar ceza verilse de bizim evladımız geri gelmeyecek, acımız kapanmayacak. Evlatlarımız ölmesin, aileler üzülmesin. Adalete güveniyoruz adaletimiz tecelli edecektir. Cezayı daha fazla versinler ama yaramız kapanmayacak. Evladımız geri gelmeyeceğine göre onlar da en ağır ceza neyse onu görmesini istiyoruz. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk tutuklanan barış akademisyenlerine beraat

SONRAKİ HABER

Savcılık, AKP’li Ünal’ın evinde şüpheli şekilde ölen Kadirova’yı fuhuşla suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...