30 Eylül 2019 09:22

Bayburt Üniversitesini kazanan öğrenciler kalacak yer bulamıyor

Bayburt Üniversitesinde yeni açılan bölümlere kayıt yaptıran binlerce öğrenci, barınacak yer bulamadıkları için açıkta kaldı. Öğrenciler, üniversite yönetimine tepki göstererek "Bize yer bulun!" diyor

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Vural NASUHBEYOĞLU
İstanbul

Bayburt Üniversitesini kazanan öğrenciler, kayıttan sonra büyük bir şok yaşadı. Yeni akademik yılda açılan yeni bölümlere binlerce öğrenci kayıt yaptırırken bu öğrencilerin barınmasına yönelik bir plan ve hazırlık yapılmadığı için yüzlerce öğrenci kentte kalacak, barınacak yer bulamadı.

MESCİT VE DEPOLAR ODAYA ÇEVRİLDİ

Evrensel'e ulaşan bir kadın öğrenci, ilde Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Sultan Fahriye Kız Öğrenci Yurdunda misafir öğrenci için bile yer kalmadığını anlatarak “Sadece KYK değil özel yurt ve pansiyonlar bile dolu. Bazı özel pansiyonların mescit, depo gibi yerlerine ranza konularak oda yapılmış durumda” ifadelerini kullandı.

"HİÇ YERİMİZ KALMADI"

"Yeriniz var mı?" diye aradığımız özel bir pansiyonun yetkilisi, hiç yerleri kalmadığını belirterek “Plan yapılmış olsa bu kadar öğrenci mağdur olmazdı. Tahminlerimize göre yaklaşık 500 öğrenci açıkta kaldı. Açıkta kalanlar muhtemelen bu sene kayıtlarını donduracak” diye konuştu. Yaşanan yoğunluk nedeniyle sahibi olduğu otelin bir katını aparta çevirdiğini aktaran bir yetkili ise ellerinde 3 kişilik bir oda kaldığını belirterek “Aylık kiramız 700 TL, sabah kahvaltısı da var” diyerek öğrencilerin barınma konusunda ciddi sorunlar yaşadığını doğruluyor. 

"BU GİDİŞLE SOKAKTA YATACAĞIZ"

Yaşadıkları barınma sorununa çözüm bulunmasını isteyen Bayburt Üniversitesi öğrencileri, Twitter’da açtıkları #bayukalacakyerbul etiketiyle yaşadıkları barınma sorununa dikkat çekmeye çalışıyor.

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılandığı davada reddi hakim talebi

SONRAKİ HABER

İlk tutuklanan barış akademisyenlerine beraat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa