01 Ekim 2019 11:08
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ekim 2019 15:12

Ankara'da halk otobüsü durağa girdi: 4 kişi hayatını kaybetti

Ankara Mamak'ta özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Otobüs şoförü tutukladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'nın Mamak ilçesinde özel halk otobüsünün durağa girmesi sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Otobüs şoförü Baki Ayaz, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Mamak'ta Yeni Merkez Camii önünde meydana geldi. Özel halk otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki durağa girdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre durakta bekleyen yolculardan 3'ü hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. 11 yaralı ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılar tedavi altına alınırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Kazada ölen 3 kişinin Türkan Kayış (48), Gürcü Baştürk (80) ve Muzaffer Emre Sarıyıldız (28) olduğu belirtildi.

Ölenlerden Muzaffer Emre Sarıyıldız'ın, Mamak ilçesinde oturduğu ve Kırşehir Ahievran Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi olduğu belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Kazada yaralanan ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Irak uyruklu Younis Abdala da (26) doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Kazada ölü sayısı 4'e yükseldi.

CHP'DEN YARALILARA ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Ankara Milletvekilleri Gamze Taşcıer ve Ali Haydar Hakverdi ve CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Milletvekilleri, hastanedeki yaralılar Sabri Üfelek (65) ve Gülfer Acer Balta (33) hakkında bilgi aldı. CHP'li Taşcıer, "Umarım bu kaza son olur ve daha fazla bu tarz bir can kaybı yaşanmaz" dedi.

YAKINLARI KONUŞTU

Iraklı Younis Abdala'nın kardeşi Sufyan Abdala Yunus, ağabeyinin tedavisi devam ederken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, talasemi hastası olduğunu ve taburcu edildiğini söyleyerek, "Dün akşam hastaneden çıktıktan sonra kutlama yapıyorduk. Ağabeyim pasta getirdi, dün akşam beraber yedik. İşte hayat bu" diye konuştu.

Kazada babası yaralanan Volkan Üfelek ise, "Babam cep telefonunu tamir ettirmeye gidiyordu. Sonra kazayı duyunca hemen apar topar geldim. İlk müdahaleleri yaptılar, bazı yerlerde kırıklar var.  Hayati tehlikesi yok, şu an çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Otobüs şoförü Baki Ayaz, Cumhuriyet Savcılığındaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ayaz savunmasında, durağa gelmeden önceki kırmızı ışıkta beklediği sırada telefonla bir sonraki otobüs şoförünü arayarak bilgi verdiğini ve görüşmesinin 5 saniye sürdüğünü söyledi. Ayaz, "Kulaklıkla telefonla konuştuktan sonra telefonu kapattım. Yokuş yukarı çıkarak, durağa yaklaştım. Hızım çok yavaştı zaten. Durağa geldiğimde sağa manevra yaptım, frene bastım; ancak o anda fren tutmadı, durağa girdim. Daha sonra ikinci kez frene bastığımda fren tuttu. Kaza sonrası arka iki kapıyı açtım. Ben de ön kapıdan inerek, yaralılara yardım ettim. Böyle bir kaza yaşandığı için çok üzgünüm. Keşke onlara bir şey olmasaydı da bana olsaydı" dedi.
Otobüs şoförü Baki Ayaz, mahkemece 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.(Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya'da erken seçimler: İktidar partisi ve Yeşiller kazandı

SONRAKİ HABER

CHP'nin Gümüşhane altın madenleri raporu: Siyanürden ölüm dosyası kapatılmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...