30 Eylül 2019 04:18

Ceren Damar cinayeti davası: Katil ve babası el konulan telefonlarla görüşme yapmış

Ceren Damar Şenel cinayeti dava dosyasına göre, katil Hasan İsmail Hikmet ve babası Ömer Hikmet, telefonlarına el konulmasının ardından aynı telefonlarla görüşme yapmış.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Çankaya Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın öldürülmesine ilişkin dava dosyasına giren telefon kayıtları, sanık Hasan İsmail Hikmet’in gözaltına alındığı ve telefonuna el konulduğu saatten sonra görüşme yapıldığını ortaya koydu. Kayıtlara göre Hasan İsmail Hikmet'in babası Ömer Hikmet de gözaltındayken el konulan telefonundan görüşme yaptı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çektiğini tespit ettiği öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmüştü. Cinayete ilişkin görülen davanın dosyasındaki bilgilere göre, Cerren Damar'ın öldürüldüğü 2 Ocak günü saat 20.00’de tutulan tutanakta, "Şüpheli Hasan İsmail Hikmet isimli şahıs, yapılan üst aramasında esnasında kullanmış olduğu siyah renkli cep telefonu ve içinde bulunan sim kartı gerekli incelemelerin yapılabilmesi amacıyla rızası ile görevlilere teslim ettiğine dair, iş bu tutanak tarafımızca tanzimle imza altına alınmıştır. 02/01/2019 saat 20.00” ifadeleri yer aldı.

Dava dosyasına giren GPRS kayıtlarında, Hasan İsmail Hikmet’in telefonuna polislerce el konulduğu saatlerde ve telefonun kullanılması mümkün olmadığı halde Ankara’nın başka yerlerinden baz bilgisi alındığı bilgisi yer aldı. Saat 20.06.16’da “Gölbaşı TOKİ ile Akademi arasındaki Park alanında” baz kaydı bulunurken saat 20.06.21’de yine aynı istasyondan görüşme yapıldı. Sanığın telefonunun saat 20.28.02’de ise “Bahçelievler Mahallesi 945 Ada Parsel Gölbaşı/Ankara” adresinde baz kaydı tespit edildi. Saat 20.28.17’de ise “Gölbaşı TOKİ ile Akademi arasındaki park” alanında baz kaydı saptandı.

Olayda babasına ait silahı kullanması nedeniyle Hasan İsmail Hikmet'in emekli polis memuru olan babası Ömer Hikmet de gözaltına alınmıştı. Ömer Hikmet’e ilişkin 2 Ocak saat 19.45'te tutulan tutanakta ise “Üst aramasında şahsın adına düzenlenmiş TC kimlik kartı, sürücü belgesi, emekli polis kartı, 1 adet cep telefonu çıkmıştır” denildi. Ancak Ömer Hikmet'in cep telefonuyla da polis tarafından teslim alındıktan sonra görüşme yapıldığı tespit edildi.

EMANETTEKİ TELEFON İKİ SAAT KADAR DAHA KULLANIMDA KALMIŞ

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, tutanakta telefonunu saat 19.45’te teslim ettiği belirtilen Ömer Hikmet, dava dosyasındaki bilgilere göre saat 20.01.56’da M.A.H. isimli kişiyle 27 saniyelik görüşme gerçekleştirdi. Saat 20.31.55’te aynı kişiye mesaj attı. Ömer Hikmet, saat 21.38.44’te eşini aradı ve 50 saniye görüştü. Hikmet, saat 21.47.28’de A.Ö. isimli kişi tarafından arandı ve 7 saniye süren bir görüşme yaptı. Ömer Hikmet saat 21.48.19’da ise yine eşiyle 22 saniye görüştü.

MUSTAFA DAMAR: DELİLLERİN KARARTILMASINA İMKAN VERİLMİŞ

Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, dosyadaki telefon kayıtlarıyla ilgili konuştu ve “Katilin annesi ve babası polis olup babası emeklidir. Anlaşılan o ki telefon teslim edilmemiş ve kullanıma devam edilmiş. Görevdeki polis gibi davranan katilin annesi tarafından olaydan saatler sonra telefon teslim edilmiş, bu şekilde katilin annesinin katilin telefonundaki birçok maddi delili karartmasına/yok etmesine imkân verilmiş. Görevini kötüye kullananlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı

ÖNCEKİ HABER

Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı: 2021 işsizlik tahmini yüzde10,6

SONRAKİ HABER

CHP'nin deprem toplanma alanları için verdiği kanun teklifi 2 yıldır bekletiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...