30 Eylül 2019 02:13

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank taşıt kredisi faiz oranını düşürdü

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü. Faiz indirimi 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü.

3 kamu bankasından yapılan ortak açıklamaya göre Türkiye'de üretim yapan otomotiv markaları ile iş birliği yapıldı. Bu kapsamda "Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Paketleri" hazırlandı ve yapılan anlaşmalar ile Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtların alımında uygulanan kredi faizleri düşürüldü.

Hazırlanan paketler doğrultusunda, fiyatı 50 bin ila 120 bin arasında bulunan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak.

Fiyatı 72 bin ila 120 bin arasında değişen sıfır kilometre ticari araçlarda da 30-60 ay vadeli kredi için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak.

1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak faiz indirimi ile ekonomik kriz nedeniyle iç pazarda gerileyen otomotiv sektörünün yeniden hareketlenmesi hedefleniyor.

Anlaşmalı otomotiv firmaları binek araçlarda Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais; ticari araçlarda da Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa şeklinde açıklandı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İÜ Diş Hekimliği öğrencilerinden hasarlı bina eylemi

SONRAKİ HABER

Dış ticaret açığı, ağustosta 2 milyar 500 milyon dolara yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...