30 Eylül 2019 01:22

Dersim'deki çatışmada ölen Mahmut Alınbay'ın annesi: Mezarına saldırıyorlar

Dersim'deki çatışmada yaşamını yitiren Mahmut Alınbay'ın annesi Saliha Alınbay, oğlunun mezarının 98 gün içerisinde 6 kez saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim'deki çatışmada yaşamını yitiren Mahmut Alınbay’ın annesi Saliha Alınbay, oğlunun mezarının 98 gün içerisinde 6 kez saldırıya maruz kaldığını söyledi. Mezar başında nöbet tutacağını belirten Alınbay, "Oğlumu mezarda rahat bırakın" dedi.

Dersim’de 23 Haziran’daki çatışmada ölen ve 25 Haziran’da Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde defnedilen Mahmut Alınbay’ın annesi Saliha Alınbay, mezarın 98 günde 6 kez saldırıya uğradığını söyledi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Alınbay’ın ailesi tepki gösterdi. Anne Saliha Alınbay, "Ölümüzden de mi korkuyorsunuz? Oğlumu rahat bırakın" diyerek, saldırılara karşı Dicle Aile Mezarlığında nöbet tutacağını söyledi.

"MEZARDAN CENAZE ÇIKARIYORUZ!"

Oğlunun mezarına saldırı olduğu gün bazı görgü tanıklarının mezarlığın yakınında zırhlı araçları gördüklerini anlatan anne Alınbay, Dicle Emniyet Müdürlüğüne gidip buradaki yetkililerle görüşmek istediğini söyledi. Mezarlığın ilçe karakoluna yakın olmasından kaynaklı 24 saat mobese kameralarıyla izlendiğini kaydeden anne Alınbay, ilçe emniyetinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İlk saldırı oldu gitmedim, sonra 4 defa daha saldırdılar. 6’ncı da emniyete gittim. Emniyet müdürü ile görüşmek istediğimi söyledim. ‘Bugün git yarın 11.00’de gel’ dediler. Sanki hastaneden randevu veriyorlar. Bana ‘Neden mezarın üzerine Şehit Piro yazdınız?​’ diye tepki gösterdiler. ‘Biz mezardan ceset çıkarmışız. Bir taş kırılıyor gelip hesap soruyorsun’ dediler."

Anne Alınbay, emniyet müdürlüğünde kendisine söylenen bu sözlerin mezara yönelik saldırının itirafı olarak gördüğünü dile getirdi.

"GÖRGÜ TANIKLARI VAR"

Anne Alınbay, "Oğlumun ölümü bir yana mezarına saldırmaları bana zor geliyor. Gerekirse savcılığa, insan hakları derneklerine başvuracağım. Korkmuyorum. Mezarı başında gece, gündüz nöbet tutacağım. 3 aydır her gün mezara gidiyorum, ben ayrılınca gidip saldırıyorlar" diyerek görgü tanıklarının son saldırının olduğu gün mezarın başında zırhlı araçları gördüklerini söylediğini kaydetti.

"Oğlumu rahat bırakın, gitmeyin, basmayın mezarına" diyen anne Alınbay, "Ölüsünü rahat bırakın. Toprak altında olan biri size nasıl zarar verebilir. Bu nasıl bir kindir, bu nasıl bir öfke" dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da baraj gölüne giren genç kadın boğuldu

SONRAKİ HABER

İÜ Diş Hekimliği öğrencilerinden hasarlı bina eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa