29 Eylül 2019 11:30

EMEP, HDP'nin İzmir'deki demokrasi nöbetini ziyaret etti

Emek Partisi heyeti, HDP'nin İzmir'de de başlattığı Demokrasi Nöbetini ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP'nin İzmir'de de başlattığı demokrasi nöbeti 5.gününde HDP'li vekiller Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay ve Musa Piroğlu'nun katılımıyla devam etti. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde tutulan demokrasi nöbetinin beşinci gününde  Emek Partisi, il başkanı ile Konak, Çiğli ve Buca ilçe başkanlarından oluşan bir heyetle dayanışma ziyaretinde bulundu.

"HALKLARIN BİRLEŞİK MÜCADELESİ MUTLAKA KAZANACAK"

Demokrasi nöbetinde konuşan HDP milletvekili Serpil Kemalbay, "Sorunlarımız ortak ve çözümü de birleşik mücadeleden geçiyor. Ama biz halkımızdan tecrit edilmeye çalışmıyoruz. Bu tecrit politikasını kabul etmiyor sonuna kadar birleşik mücadeleyi örerek Türkiye'de yeniden demokrasinin inşa edilmesi için mücadele ediyoruz" dedi. HDP başta olmak üzere devrimci mücadeleyi sürdüren bütün dinamiklerin siyasetten tasfiye edilmeye çalışıldığını belirten Kemalbay, "Yükselen demokrasi mücadelesine karşı asker postallarıyla toplum sessizlestirilmeye çalışılmaktadır. Bugün ise AKP-MHP faşizminin ayakları altında Türkiye'nin bütün kazanımları çiğnenmektedir. Baskılar, tutuklamalar, gözaltılar, abluka altına alma politikaları sonsuza kadar devam etmeyecek. Halkların birleşik mücadelesi mutlaka kazanacak" diye konuşarak tüm halkı mücadeleyi büyütmeye davet etti.

"DEMOKRASİ CEPHESİNİ ÖRMELİYİZ"

Demokrasi nöbetine dayanışma için gelen Emek Partisi il Başkanı Emine Uyar da konuşmasında, "Bugün, demokrasi nöbeti tutmak zorunda kalan HDP'li vekil arkadaşlarımızın yanındayız. Demokrasinin olmadığı halkın iradesine ipotek konulduğu bir ülkedeyiz. Belediye başkanlarının kayyumla görevlerinden alınmasına, halkın iradesine, sandığa darbe yapılmasına şahit olduk. Bugün ekmek, su kadar ihtiyaç olan adalet ve hukuk için daha fazla mücadele etmeliyiz. Çünkü tek adam, tem parti yönetimi baskısını her geçen gün artırmakta. 

Bizler işçilerin hakları ve krizin faturasını ödememe mücadelesinin Kürt halkının talepleri için verdiği mücadele ile birleşmesi, demokrasi için en geniş birlikteliğin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. HDP'ye yönelik saldırılar 31 Martta sandıkta gösterilen birlikteliğe yöneliktir. Bizler demokrasi için mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Uyar HDP'nin yanında olduklarınıve bu mücadelenin herkesin mücadelesi olduğunu vurguladı. 

"BİRLİKTE KAZANACAĞIZ"

HDP milletvekili Musa Piroğlu ise Uyar'dan sonra söz alarak, "Zorbalığın hakim olmaya çalıştığı, kurumsallaşmaya çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu yolu birlikte aşacağız. Bu yolu halkların işçi sınıfının demokrasi mücadelesi, Türk Kürt halkların ortak mücadelesi ile aşacağız. Birlikte kazanacağız. Emekten, özgürlükten ve demokrasiden yana bir ülkeyi beraber kuracağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus seçimleri: Devrimci sol, halk tarafından sistemin bir parçası olarak görüldü

SONRAKİ HABER

Patriyarkal maneviyatçılığın müsameresi ya da "Bağlılık Aslı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...