29 Eylül 2019 08:27

Dersim’de HDP’lilere gözaltı

Dersim'de HDP’ye yönelik yapılan operasyonda İl Eş Başkanları Hıdır Çiçek ile Özlem Toprak gözaltına alındı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dersim’de sabah saatlerinde polis tarafından yapılan ev baskınlarında HDP Dersim İl Eş Başkanları Hıdır Çiçek ile Özlem Toprak, parti yöneticileri Yunus Aras, Cemile Ataş, Erdal Ekici, HDP belediye meclis üyesi Nurgül Yalay ve  eski İl Eş Başkanı Özge Hoşoğlu gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı olan HDP PM üyesi Ferhat Yıldız’ın evi de basıldığı öğrenildi. Gözaltı gerekçeleri bilinmeyen HDP’liler İl Emniyet Müdürlüğü’nde götürüldü. 

HDP: GÖZALTILARLA YILDIRACAĞINI SANANLAR YANILMAKTADIR

Bugün sabah saatlerinde yapılan ev baskınları ile  HDP il eş başkanları yöneticileri ve üyelerine dönük gözaltılara ilişkin HDP Dersim il örgütü bir açıklama yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD)' de yapılan açıklamada dayanışma çağrısı yapıldı.

“AMAÇ ÇALIŞMALARIMIZI BALTALAMAK”

Açıklamayı yapan HDP PM üyesi Nurşat Yeşil, AKP-MHP Koalisyonu, muhalifleri susturmak ve bastırmak, demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğu kullanmakta diyerek "İktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla, bir kez daha bir gözaltı dalgasını başlattıkları açıktır. Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar yanılmaktadırlar. İl kongrelerimizin başladığı bugünlerde yapılan bu gözaltıların tek amacı çalışmalarımızı baltalamak ve üyelerimize gözdağı vermektir.

HDP’yi gayri meşru ilan eden anlayış, partimizi her türlü hukuksuzluğu kullanarak demokratik siyasetten tasfiye etmeye çabalamaktadır" diye ifade etti.

"BİZLERİ DURDURMA HEVESİ SONUÇ ALAMAYACAK"

Bizler meşruiyetimizi AKP Genel Başkanı’ndan değil, halkımızdan ve haklılığımızdan alıyoruz diyen Yeşil, “Oyları ve destekleri ile HDP’yi parlamentoya taşıyan 6 milyona yakın yurttaşımız ve oy vermese de HDP ile dayanışmasını sürdüren ve gönül vermiş olan yurttaşlarımız bu iktidarın anlayışına karşı ortak mücadelemizin de ana taşıyıcılarıdır.

Gözaltı ve tutuklamalar ile bizleri durdurmak hevesi sonuç alamayacaktır. Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz" dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki ABD’li işçilerden Türkiyeli işçilere mesaj: Sizlerle birlikteyiz!

SONRAKİ HABER

Arhavi'de HES regülatörü kapakları açılmadı, facianın eşiğinden dönüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...