29 Eylül 2019 06:24

Dikili'de yüzlerce kişi doğa talanına karşı yürüdü

İzmir Dikili'de yüzlerce kişi "Hasankeyf'ten Cerattepe'ye, Kazdağları'ndan Çukuralan'a, toprağına, havasına, suyuna, iklimine, hayvanına, ormanına, doğasına, yaşamına sahip çıkıyoruz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'in Dikili ilçesinde, "Hasankeyf'ten Cerattepe'ye, Kazdağları'ndan Çukuralan'a, toprağına, havasına, suyuna, iklimine, hayvanına, ormanına, doğasına, yaşamına sahip çıkıyoruz" sloganıyla yürüyüş ve miting düzenlendi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre Dikili Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla yüzlerce kişi, Bülent Ecevit Meydanı'nda bir araya geldi. Buradan başlayan yürüyüşte "Havama, suyuma, toprağıma dokunma", "Dikilimize, sahilimize ve denizimize sahip çıkalım", "Kozak'a, hayata, geleceğe sahip çıkıyoruz" pankartları ile "Suyuna sahip çık", "Havanın suyun, toprağın telafisi yoktur", "Yerin üstü altından daha değerlidir" yazılı dövizler taşındı.

Yürüyüşe Dikili Belediyesi eski başkanları Osman Özgüven, Mehmet Gönenç ile Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Bergama Demokrasi Platformu, Bergama Çevre Platformu da katıldı.

Yürüyüşün sona erdiği Atatürk Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitingde Dikili Demokrasi Platformu adına konuşan Gülay Demir, Hasankeyf'ten Kozak Yaylası'na, Kaz Dağları'ndan Çukuralan'a yaşanan doğa talanına ve ağaç katliamlarına dikkat çekti. Demir, Dikili Limanı'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılmak istenen yapının takipçisi olunacağı belirtildi.

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı mitingde Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel, Bergama Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Gönenç, EGEÇEP Yürütme Kurulu Üyesi Gazeteci- Yazar Özer Akdemir ve Dikili Belediye Başkan Vekili Hakan Budak birer konuşma yaptı.

Miting, Praksis konseriyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çin’in Hong Kong krizi

SONRAKİ HABER

AKP’li eski Çorum Belediye Başkanı kreş parasıyla Kur'an kursu yaptırmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...