29 Eylül 2019 00:24
Son Güncellenme Tarihi: 29 Eylül 2019 06:24

Şarkıcı Dodan'ın 'Kürtçe şarkı yasak' denilerek polislerce engellendiği iddia edildi

Batman’da bir kafeyi basan polislerin burada Kürtçe şarkı söyleyen sanatçı Dodan’ın mikrofonunu elinden alarak engellediği iddia edildi.

Ekran görüntüsü TV8'de yayınlanan " O Ses Türkiye" programından alınmıştır.

Paylaş

Batman’da polis, “O Ses Türkiye” yarışması şampiyonu Dodan’ın bir kafede katıldığı gecede mekanı basarak “Kürtçe şarkı söylemenin yasak olduğunu” söyledi. Dodan’ın sahnede “Ey dilberê” parçasını söylerken elinden mikrofonu alan polis, “O Ses Türkiye yarışmasında yasak olduğu gibi Batman’da da yasak Kürtçe söylemek” dedi.

Polise tepki gösteren Dodan ise, “Siz bir vatandaşsınız, ben de bir vatandaşım. Sizin yasal haklarınız olduğu kadar benim de var: Doğru mu? Siz burada görev alabiliyor olabilirsiniz, ben de İstanbul’dan buraya konser için geldim. Sizin benim elimden mikrofonu çekmeye hakkınız yok” diye konuştu.

TANRIKULU TEPKİ GÖSTERDİ

Olaya tepki gösteren CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ey Dilbere’yi Batman’da söylerken, O ses Türkiye birincisi Dodan’ın elinden mikrofon bir polis amiri tarafından alındıysa, bana düşen görev de bu hak ihlalini protesto etmek için Meclis’te bu türküyü bütün Türkiye’ye dinletmek olacak” ifadelerini kullandı.

BATMAN VALİLİĞİNDEN YALANLAMA

Batman Valiliği ise iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların asılsız olduğu, yapılan işlemin alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmayan iş yerine faaliyetten men işleminden ibaret olduğu iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da gıda zehirlenmesi şüphesi: 143 asker hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Ürdün’de öğretmenler mahkemenin yasak kararına karşın grevi sürdürmekte kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa