28 Eylül 2019 10:16

Samsun’da su zammı protestosu: Zamlar geri alınsın

Samsun'da suya yüzde 25 zam yapılmasına karşı imza kampanyası başlatan "Su Zammı Geri Alınsın Platformu" üyeleri belediye başkanına seslendi: "Ya zamları geri alsın ya da o koltuğu terk etsin"

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun'da Su Zammı Geri Alınsın Platformu AKP’nin yerel seçimlerden önce suya indirim yapıp seçimi kazandıktan sonra büyük oranda zam yapmasının ikiyüzlü bir tutum olduğu belirterek zamların geri alınmasını talep etti.

Samsun Çiftlik Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde bildiri dağıtımı yaparak vatandaşı bilgilendiren Su Zammı Geri Alınsın Platformu üyeleri, daha sonra basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform üyeleri adına konuşan DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi Üyesi Arif Kutlu, Samsun Büyükşehir Belediyesinin mayıs ayında suya yapılan yüzde yirmi beş ve okuma bedeline yapılan yüzde 150 zammı geri almasını talep etti.

AKP’nin yerel seçimlerden önce suya indirim yapıp seçimi kazandıktan sonra daha büyük oranda zam yapmasının ikiyüzlü bir tutum olduğunu belirten Kutlu şöyle konuştu: “Samsun 81 il içinde en pahalı suyu tüketen ildir. Bu politikalar iktidarın bir kez daha zamdan zulümden beslendiğini göstermektedir. Su bir insan hakkıdır bu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararlarında da kabul edilmiştir. Bu hak hiçbir gerekçeyle ortadan kaldırılamaz, erişimi engellenemez. Halka temiz kaliteli erişilebilir suyu sunmak belediyelerin asli görevidir.”

Belediye başkanının yapılan zamları geri almak zorunda olduğunu ifade eden Kutlu "Ya zamları geri alsın ya da o koltuğu terk etsin. Bundan sonra da çeşitli faaliyetlerle halkın su hakkını savunmaya ve yapılan zamların geri alınması için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Platform üyeleri açıklamanın ardından imza standı açarak vatandaştan zamların geri alınması için imza istedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kültürel soykırım yöntemi: Kayyum

SONRAKİ HABER

Yargıtay Mavi Marmara için tazminat yolunu açtı: Muhatap Türkiye hükümeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...