28 Eylül 2019 09:01

Yönetmen Kazım Öz’ün duruşması 1 Ekim’de

Yönetmen Kazım Öz hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla yürütülen davanın ilk duruşması 1 Ekim’de Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yönetmen Kazım Öz hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla yürütülen davanın ilk duruşması 1 Ekim’de Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) Siyaset Akademisine katılması, Gezi direnişinde yer alması ve bazı telefon konuşmaları gerekçe gösterilerek suçlanan Öz hakkında 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yönetmen hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Öz, 24 Kasım 2018 tarihinde, memleketi Pertek’te gözaltına alınmış ve soruşturma kapsamında Diyarbakır’a götürülmüştü. İki günlük gözaltı sürecinden sonra Öz, savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılmıştı.

BAHOZ VE ZER’İN ÖDÜLLÜ YÖNETMENİ

‘Bahoz’ ve ‘Zer’in Yönetmeni Kazım Öz, Türkiye’de bağımsız sinemanın önde gelen isimlerinden biri olarak tanınıyor. Uluslararası pek çok festivalden toplamda 42 ödül almış Yönetmen Öz, son filmi Zer ile Kültür Bakanlığından destek almıştı. Ancak yine bakanlık tarafından filmin bazı sahneleri sansüre maruz kalınca, yasaklanan yerleri İstanbul Film Festivali’nde ‘siyah sahneler’ halinde beyazperdeye taşımıştı. Bunun üzerine bakanlık harekete geçip, siyah sahneleri de sansürlenmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dilek Bekiroğlu: Orta şiddetli depremde bile hazır olmadığımızı gösterdi

SONRAKİ HABER

"Rantçı anlayış İstanbul'u felaketler kenti haline getirdi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...