28 Eylül 2019 08:46

Dilek Bekiroğlu: Orta şiddetli depremde bile hazır olmadığımızı gösterdi

İMO Genel Sekreter Yardımcısı Dilek Bekiroğlu, İstanbul'da yaşanan 5.8'lik depremin orta şiddetli bir depreme bile hazır olmadığımızı gösterdiğini dile getirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Sekreter Yardımcısı Dilek Bekiroğlu, İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin hazırlıksız olduğumuzu gösterdiğini dile getirdi.

Bekiroğlu “1999’dan bu yana yapılanlar depreme bir hazırlık olmadığı gibi, 5.8 gibi orta şiddetli depremde bile yaşadıklarımız depreme hazır olmadığımızı gösterdi. Hem deprem sırasında hem de deprem sonrasında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Paniğe kapılıyoruz. Henüz iletişimimiz yetersiz, ulaşım yollarımız ki, ulaşım yollarında herhangi bir kaza, bir hasar olmadığı halde ulaşım kilitlendi. İnsanlar birbirlerine ulaşamadı” değerlendirmesinde bulundu.

"HİÇBİR ŞEHRİMİZ HAZIR DEĞİL"

İstanbul’da meydana gelebilecek şiddetli bir depremde yaşanacak yıkımın, tüm Türkiye’nin psikolojisi ve ekonomisini etkileyeceğine vurgu yapan Bekiroğlu “Türkiye’nin büyük çoğunluğu deprem bölgesi altında. Ankara, Konya gibi yerler deprem tehlikesinin az olduğu yerler gibi gösterilmiştir; fakat biliyoruz ki Ankara’nın 80-100 kilometre çevresinden de çok ciddi depremler üretecek fay hatları geçmektedir. Hiçbir şehrimizin depreme hazır olduğunu düşünmüyoruz” diye konuştu.

İMO’nun her yıl 17 Ağustos’ta yayımladığı deklarasyonlara bakıldığında bir geriye gidişin söz konusu olduğunu da işaret eden Bekiroğlu “Geçen sene kentsel dönüşüm ile ilgili çok ciddi tespitler yaparken, bu seneki 17 Ağustos açıklamamıza İmar Barışı girdi. Korkarım bunun acı sonuçlarını daha da görecekmişiz gibi duruyor” ifadelerini kullandı. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 150 mahalleye 150 kreş projesi

SONRAKİ HABER

Yönetmen Kazım Öz’ün duruşması 1 Ekim’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...