28 Eylül 2019 08:44

Gazeteci İdris Yılmaz’ın yargılandığı dava ekim ayına ertelendi

Haberleri nedeniyle yargılanan ve 21 aydır tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz'ın davasında ikinci duruşma görüldü. Yılmaz'ın duruşmaya katılma talebi kabul edilmezken dava 18 Ekim'e ertelendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

2018 yılının ocak ayından bu yana Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz’ın hakkında açılan başka bir soruşturma ile birleştirilen davasının ikinci duruşması önceki gün Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Avukatlarının bir önceki celsede Yılmaz’ın duruşmaya fiziken getirilmesine yönelik talebi olduğu halde bu talep yerine getirilmedi. İdris Yılmaz, tutuklu bulunduğu Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden SEGBİS yoluyla bağlanırken Yılmaz’ın ailesi ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan İdris Yılmaz, önceki duruşmada verdiği savunmalarını tekrar etti. Yılmaz, “Daha önce SEGBİS yoluyla verdiğim savunmam tutanaklara tam olarak yansımadı. Mahkemenin karşısına fiziken çıkmak istediğimi de talep ettim fakat bu talep yerine getirilmedi. Ben gazeteciyim, doğruları yazma görevim var. İstismar, yolsuzluk gibi birçok gerçeği ortaya çıkardım. Bu da bana karşı bir öfkeye neden oldu. Böylesi bir senaryo da bu öfkeden kaynaklanıyor. Dosyada pek çok çelişki var. Benim, yaşanan olayları şeffaf bir şekilde haberleştirmem örgüte yardım ettiğim veya üye olduğum anlamına mı geliyor?​” ifadelerini kullandı.

"CEZA VERMEK İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR DOSYA"

Yılmaz’ın savunmasının ardından duruşma savcısı verdiği mütalaada Yılmaz’ın örgüt üyeliği suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını istedi. Sonrasında söz alan Avukat Savaş Avcı, “Birleşen dosyada sadece tanığın üç cümlesi üzerinden ceza vermek amaçlı sayfalarca dosya hazırlanmış. Beyanın mahkemece sabit ve delil görülmesini kabul etmiyoruz. 21 aydır tutuklu olan müvekkilimin tahliyesini istiyoruz” dedi.

Avukat savunmalarından sonra mahkeme heyeti Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti. Bir sonraki duruşma 18 Ekim 2019 tarihinde görülecek. 

"GAZETECİLİK FAALİYETİ YARGILANIYOR"

Duruşma sonrasında davaya ilişkin konuşan Avukat Zelal Doğan, dosyada öne sürülen delillerin çelişkiler içerdiğini belirtti. Doğan, “Dosyadaki çelişkilere rağmen tutukluluk süresinin herhangi bir makul şüphe olmaksızın bu denli uzatılması hukuka aykırıdır. İdris Yılmaz Van’da çok önemli işler yapmış bir yerel gazetecidir ve mesleki faaliyetleri sebebiyle yargılanmaktadır” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de kadınlar "Kadın cinayetlerini acil önle" dedi

SONRAKİ HABER

Fabrikada çalışma yükü evde şiddet artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...