28 Eylül 2019 07:55

KHK’liler Adana’da bir araya geldi, Ankara'daki büyük buluşmaya çağrı yapıldı

KHK mağdurları Adana'da bir araya geldi. Sorunların konuşulduğu buluşmada, Ankara’da gerçekleşecek KHK’liler büyük buluşmasına çağrı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenler Adana'da bir araya gelerek 5-6 Ekim’de Ankara’da gerçekleşecek KHK’liler büyük buluşmasına çağrı yaptı.

Eğitim Sen Adana Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamayı Adana KHK Mağdurları Platformundan Münir Korkmaz okudu.

Bir araya gelmekteki tek amaçlarının üzerlerindeki izolasyonu işe dönüş taleplerini her zeminde dile getirmek olduğunu ifade eden Korkmaz, “Bu kapsamda, 5-6 Ekim’de Ankara’da gerçekleştireceğimiz KHK’liler büyük buluşmasında sizi de aramızda görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyacağız” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Korkmaz, “Birçoğumuz hakkında hiçbir soruşturma yok, soruşturması olanlara da takipsizlikle sonuçlanarak beraat kararları verilmiştir” dedi. Terör örgütü üyeliği suçlamasını asla kabul etmediklerini dile getiren  Korkmaz, “Hukukun askıya alındığı, kamu gücü kullanılarak geniş çaplı baskı, şiddet ve hak ihlallerinin yaşatıldığı bu tür ortamlarda, toplumun tüm kesimlerinin zarar gördüğü aşikardır” dedi.

“60’A YAKIN KHK MAĞDURU İNTİHAR ETTİ”

Adana Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde sözleşmeli öğretim üyeliği yaparken barış imzacısı olduğu için sözleşmesinin iptal edilmesinin ardından üniversite kapıları yüzüne kapanan ve intihar eden Fatih Mehmet Tıraş’ı da anan Korkmaz, “Sosyal lincin en belirgin örneklerinden birini oluşturan Dr. Tıraş'ın intiharı, KHK'lileri ‘medeni ölü’den gerçek ölüme sürüklemenin cisimleşmiş şekli olarak kayıtlara geçmiştir. Haksız ve hukuksuz biçimde işten çıkarılan 60’a yakın KHK mağdurunun, intihar ederek hayatlarına son verdiği belirtilmektedir. KHK mağdurlarının arasında kanser gibi ölümcül hastalıklar, ehil olunmayan mesleklerdeki iş kazası ölümleri, aile içi sıkıntılardan doğan boşanmalar ve psikolojik problemlerin önü alınamaz şekilde arttı” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Utku Çakırözer, Bilecik tren kazasına dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı

SONRAKİ HABER

İsveç'te Gazeteci Dawit İsaak için araştırma komisyonu önerisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...