28 Eylül 2019 06:58

Urfa'da kadın cinayetleri ve çocuk istismarına karşı yapılacak yürüyüş yasaklandı

Urfa Valiliği, İl Kadın Platformunun “Kadın cinayetleri ve çocuk istismarı” sloganıyla yapmak istediği yürüyüşü yasakladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa İl Kadın Platformu, “Kadın cinayetleri ve çocuk istismarı” sloganı ile yapmak istedikleri yürüyüşün valilik kararı ile yasaklanmasına basın toplantısıyla tepki gösterdi. Eğitim Sen Urfa Şubesinde düzenlenen toplantıya, kentteki kadın kurumlarının temsilcileri katıldı. “Kadına şiddete dur de” ve “Çocuk istismarı ve tacizine sesiz kalmadık kalmayacağız” pankartlarının açıldığı açıklamada platform adına konuşan Sevda Çelik Özbingöl, 14 Eylül’de yapmak istedikleri yürüyüşün önce ertelenmesinin istendiğini, 28 Eylül’de yapmak istediklerinde ise yasaklandığının kendilerine açıklandığını ifade etti.

“KADIN CİNAYETLERİ İDEOLOJİKTİR” 

Kadın cinayetlerinin ideolojik olduğunu, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin kötüleşen insan hakları ve demokrasi sorunundan bağımsız bir mesele olmadığını söyleyen Özbingöl, “O sebepledir ki kadına yönelik şiddet hayatın her alanında evde, sokakta, işyerinde, karakolda, gözaltında karşımıza çok vahim örneklerle çıkmakta. Sadece Ağustos ayında 49 kadın katledilirken, Urfa’da 20 ayda bin 216 çocuk istismara uğradı” dedi. (Urfa/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan traktörle otomobil çarpıştı: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

İHD Diyarbakır ve kayıp yakınları Ceylan Önkol'un akıbetini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa