28 Eylül 2019 04:21

Edirne Belediyesi, SGK borçlarına karşı 5 arsayı ipotek gösterdi

Edirne Belediyesinin Personel Şirketi, SGK'ya olan faiz dahil toplam 19 milyon 850 bin TL tutarındaki borcunu ödemeyince haciz geldi. Belediye, borçlara karşı kentin 5 arsasını ipotek gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Edirne Belediye Meclisinin 2020 - 2024 Stratejik Eylem Planı ve Belediyenin Personel Şirketi SGK borcunun taksitlendirilmesi ile ilgili maddeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantıda, CHP’li belediyenin 16 ay önce kendi bünyesinde kurduğu Personel Şirketinin, kurulduğu tarihten beri ödenmeyen toplam 16 milyon 484 bin 94 lira 81 kuruş SGK borcunun, belediyeye ait şehrin en değerli noktalarından 5 arsa teminat gösterilerek taksitlendirilmek istenmesi ise tartışmalara neden oldu.

AKP: EDİRNE BELEDİYESİ İSRAF YAPIYOR

AKP Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, belediyeyi israf yapmakla suçladı. Akmeşe, “Meclisi olağanüstü toplayarak Edirne’nin en kıymetli 5 arsasını SGK'ya teminat olarak gösterdi belediye. Şu enteresandır, SGK ile görüştüğümüz zaman yaklaşık 20 milyon borcu var belediyenin ama SGK 10 milyon liralık bir teminat istemiş ama bu dediğimiz arsalar gerçekten Edirne'nin çok güzel yerleri ve bunun çok üstünde fiyat edeceklerini biz biliyoruz. Belediye öncelikli yapması gereken işleri yapmayarak israfta bulunuyor” dedi.

“BUGÜNE KADAR ÖDEDİK, ÖDEMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, torba yasa çıktığında daha önce de Personel Şirketinin taksitlendirme yoluna gittiğini söyledi. Gürkan, "Şöyle bir soru sordum geçenlerde, mesela Enez Belediyesinin SGK borcu var mı? Var. Geçtiğimiz 5 yılda SGK bu borçlardan dolayı Enez Belediyesine veya şirketine hiç haciz yapmış mıdır dedim, hiç yapmamış. Bizim bu şirketimiz yaklaşık 1,5 yıllık bir şirket ama SGK şirkete haciz koydu. Biz bunu SGK'nın taksitlendirmeyi istediği şartlarda sağlamak için yapıyoruz, ödememek için değil ki. Bugüne kadar 5,5- 6 yıl boyunca birçok yapılanma gördü bu ülke ve onların hepsini belediye olarak ödedik ve ödemeye devam ediyoruz” dedi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI: İSRAF YAPMIYORUZ, TASARRUFA ÖNEM VERİYORUZ

Belediye olarak 6 yıldır tasarruf tedbiri uyguladıklarını dile getiren Gürkan, “Mali bilançolara baktığımızda bunu 6 yıldır kararlılıkla uyguladığımızı görürsünüz. Az önce bahsettiğim ilçe belediyeleriyle borcumuzu kıyaslarsanız da son derece tasarrufa ve israfın önlenmesine riayet ettiğimizi görürsünüz. Edirne Belediyesinin sadece su alacağı, ana para 48 milyon lira, faiz 30 milyon lira olmak üzere toplam 78 milyon lira alacağı var. Tüm alacaklara bakarsanız belediyenin 100 milyonun üzerinde bir alacağı var. Borcumuzla alacakları kıyaslarsanız da epey bir miktar artılardayız. Bu da hem israf yapmadığımızı hem de tasarrufa önem verdiğimizi de yeterince gösteriyor zannediyorum” diye konuştu. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sevgilisi tarafından asansör boşluğuna itilen kadın yaşam savaşı veriyor

SONRAKİ HABER

CHP’nin Suriye Konferansı: ABD-Rusya ile değil, Suriye ile komşuluk geliştirilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...