28 Eylül 2019 02:05
Son Güncellenme Tarihi: 28 Eylül 2019 10:45

Artvin'de sel ve heyelan: 1 ev hasar gördü, 13 kişi mahsur kaldı

Artvin'in Borçka ilçesinde şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu. İçkale Deresisinin taşması sonucu 13 kişi mahsur kaldı. Hopa- Borçka karayolu derenin taşması sonucu ulaşıma kapandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Artvin'in Borçka ilçesinde şiddetli yağış, sel ve heyelanlara neden oldu. İçkale Deresisinin taşması sonucu istinat duvarı yıkıldı, evlerinden çıkamayan 13 kişiyi kurtarmak için AFAD ekipleri çalışma yapıyor. Sel ve heyelan nedeniyle Hopa- Borçka karayolu da derenin taşması sonucu ulaşıma kapandı.

KÖY VE MAHALLERİ YOLLARI KAPANDI

Kentte sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Borçka ilçesinde yağış nedeniyle Borçka deresi taştı, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede bazı köy ve mahalle yolları da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Hopa'da Sundura Deresi'nin taşması sonucu Hopa- Borçka karayolu ulaşıma kapandı.

Sürücüler, Borçka Tünel mevkiinde beklemeye başladı. Taşkın sırasında yol kenarında park halinde olan özel bir şirkete ait 3 kamyon sele kapılarak sulara gömüldü. Borçka ve Hopa ilçelerine AFAD ekipleri sevk edildi. 

İlçede heyelan nedeniyle bir ev hasar gördü. Evde kimsenin olmaması olası faciayı önledi. 

Taşkın ve heyelanlar nedeniyle Hopa ve Arhavi ilçelerinde bazı köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı. Arhavi ilçesi Kavak köyündeki hidroelektrik santrali debisi yükselen dere sularıyla kaplandı. Santraldeki bazı iş makineleri de sulara kapıldı.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, EVLERDE MAHSUR KALDILAR

Yeni Mahalle'de etkili sağanak nedeniyle, öğle saatlerinde İçkale Deresi taştı. Sel suları nedeniyle debisi yükselen dereyi çevreleyen istinat duvarı çöktü. Çöken duvarın bitişinde yer alan arazide yaya olarak kullanılan asma köprünün bir kısmı da sulara gömüldü. Bölgede tek katlı ve 3 katlı binalarda oturanlar, su baskını sonucu evlerinde mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Sel sularının sürüklediği moloz, balçık ve su kaplı bölgede ekipler, evde mahsur kalanlan 13 kişiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Mahsur kalanların bazıları kendi imkanlarıyla göle dönen arazilerinden çıkmayı başarırken, bazıları ise tek katlı evin yüksek duvarı üzerine çıkarak kurtarılmayı bekliyor. 

"YAĞMURUN DEVAM ETMESİ ENDİŞELENDİRİYOR"

Borçka Belediye Başkanı CHP'li Ercan Orhan, ilçede can kaybının yaşanmadığını, sel baskınlarında maddi hasarlar oluştuğunu ve Hopa - Borçka karayolunun tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldığını belirtti. Orhan, "Çok şükür, can kaybı yok. Ufak çaplı maddi kayıplar söz konusu. Yağmur devam ediyor. Belediyenin bütün birimleri hazır vaziyette bekletiliyor. Yağmurun devam etmesi bizi korkutuyor, endişelendiriyor. Hafif çaplı heyelanlar var. Sadece bir eve heyelan, arkadan girip ön taraftan çıkmış. Allah'tan orada yaşayanların köyde olduğundan kaynaklı bir can kaybı söz konusu değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen Nigar Özçelik okulda velinin saldırısına uğradı

SONRAKİ HABER

AYM, 13 köylünün öldürülmesinde "yaşam hakkı ihlali" bulamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...