27 Eylül 2019 06:51
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2019 11:36

Silivri’de hasar gören okul mühürlendi; Avcılar’da 258 bina incelenecek

Silivri’de deprem nedeniyle hasar gören bir okul mühürlendi. Avcılar’da ise hasar başvurusu yapılan 258 bina incelenecek. Minareleri yıkılan 2 cami de ibadete kapatıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Silivri Selimpaşa'da bulunan Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu daha önce oluşan çatlaklar sebebiyle tedbir amaçlı bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, Çeltik Anaokulu'nda incelemelerde bulunan belediye ekipleri, kolonlarında hasar oluşan binayı mühürledi. Mühürlenen anaokul binasının duvarlarında ve merdivenlerinde büyük çatlaklar oluştuğu belirtildi.

Silivri Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan UMKE çadırlarının ikinci bir emre kadar kalacağı öğrenildi.

MİNARELERİ YIKILAN CAMİLER İBADETE KAPATILDI

Sarıyer'deki Kocataş Camisi de dün meydana gelen deprem nedeniyle iç taraflarında bazı çatlakların tespit edilmesi üzerine kaymakamlık ve müftülük tarafından ibadete kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, Marmara Denizi Silivri açıklarında dün meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kentteki bazı yapılarda hasar oluştu.

Sarıyer Kocataş Camisi'nde de depremin ardından iç kısımlarında bazı çatlakların belirlenmesi üzerine durum, yetkililere bildirildi.

Yetkililerin incelemesinin ardından cami, Kaymakamlık ve müftülük kararıyla ibadete kapatıldı.

Öte yanan Sarıyer Çamlıktepe Mahallesi'nde belediye tarafından riskli olduğu değerlendirilen iki gecekondu da boşaltılarak mühürlendi.

Avcılar'daki D-100 kara yolunun kenarında bulunan ve deprem nedeniyle minaresi devrilen Hacı Ahmet Tükenmez Camisi de geçici süreliğine ibadete kapatıldı. Yıkılan minarenin enkazı da kaldırıldı.

Caminin etrafı güvenlik şeridiyle çevrelenerek kontrol altında tutuluyor.

AVCILAR’DA 258 BİNA İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Deprem nedeniyle Avcılar’da oluşturulan kriz masasına da 258 bina için başvuru yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Doğan, “Şu ana kadar 258 ihbar geldi. 18 ekip oluşturduk. Dün akşam bir bölümünü kontrol ettik, kalanları bugün inceleyeceğiz” dedi. Ciddi hasarlı binaların olmadığını ifade eden Doğan, “Binalarda kolon ve kirişlerdeki ciddi çatlaklara bakıyoruz” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

The operation against also the opposition front through HDP

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu olmadan yapılan deprem toplantısına dair İstanbul Valiliği açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...