27 Eylül 2019 02:52
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2019 07:12

Depremde 34 vatandaş yaralandı, 473 bina için hasar ihbarı yapıldı

Depremde 34 vatandaş yaralandı, AFAD'a 473 hasarlı bina ihbarı yapıldı.

Avcılar | Fotoğraf: Mehmet Eser/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay depremde yaralananların sayısını açıkladı. Oktay, "Depremin ardından yaralanan 34 vatandaşımızdan 10'unun tedavilerine devam edilmekte, 24 vatandaşımız taburcu edilmiş durumdadır" dedi. Oktay ayrıca AFAD ihbar hattına gelen hasarlı bina sayısının 473 olduğunu duyurdu. 

Marmara Denizi, Silivri açıklarında dün meydana gelen deprem sonrasında yaralı sayısı ve bina hasarları açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Depremin ardından yaralanan 34 vatandaşımızdan 10'unun tedavilerine devam edilmekte, 24 vatandaşımız taburcu edilmiş durumdadır" dedi. Oktay ayrıca "AFAD ihbar hattına gelen hasarlı bina sayısı 473'tür. Bunların çoğunluğu, basit ölçekte duvarında çatlaklar oluşan binalar" ifadesini kullandı. 

İstanbul Valiliği de Acil Durum Yönetim Merkezinin faaliyete başladığını duyurdu. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen teknik ekiplerin hastane, okul ve kamu binaları öncelikli olmak üzere, hasar ihbarı yapılan mesken ve iş yerlerinde "ön tespit" incelemelerine başladığı aktarıldı.

Silivri ve Küçükçekmece'de 2 hastanede yapısal olmayan küçük çaplı hasarın tespit edildiği vurgulanan açıklamada, bu hastanelerde de hizmetin sunumuna engel bir durumun bulunmadığı kaydedildi. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

Duvarlarında çatlak oluşan İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde öğrenciler eylemde

SONRAKİ HABER

Ceren Damar Davası | Sanıktan yine bildik savunma: "İlişkimiz vardı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...