26 Eylül 2019 14:09

HDP İzmir Kadın Meclisi: Figen'in davasını mücadele alanlarına çevireceğiz

HDP İzmir Kadın Meclisi, Figen Yüksekdağ'ın duruşması öncesi açıklama yaparak "Figen’in haklı davasını, mücadele alanlarına çevireceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın duruşması öncesi basın toplantısı yapan HDP İzmir Kadın Meclisi, "Figen’in haklı davasını, mücadele alanlarına çevireceğiz" dedi.

HDP İzmir Kadın Meclisi, HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Ankara'da görülecek duruşması öncesi HDP İl binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP'li vekiller Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Habip Eksik, Şevin Coşkun katılırken, açıklamayı HDP İl Eş Başkanı Besriye Tekgür okudu. Tekgür, Yüksekdağ için çıkarılan tutuklama kararını eleştirerek, "Bu karar hiç şüphesiz 4 Kasım siyasi darbenin devamı niteliğindedir. Yargı paketinin içeriğinin açıklandığı gün alınan bu karar kadınlara, sosyalistlere, Kürt siyasetçilere, devrimcilere ve muhaliflere yapılacak saldırının genişletileceği yönünde verilen bir mesajdır. Kadınlar olarak erkek egemen iktidarın verdiği bu mesajı aldık. Yanıtımız, direnmek ve mücadeleyi daha da büyütmek, kadın dayanışması ve ortak mücadele zeminini güçlendirmek olacaktır" dedi.

Tekgür, "İktidarın ve erkek adaletin Yüksekdağ’a öfke duymasının nedeni kadın özgürlük mücadelesindeki ısrarı ve cesaretidir. Figen Yüksekdağ’ın 27 Eylül'de Sincan'da duruşması görülecektir. Boyun eğmeyen, erkek egemen zihniyete meydan okuyan, haklarımızın gaspına karşı duran, mücadele eden Figen’le beraberiz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milyonfest'in Kaymakamlık yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Bozcaada Habbele Koyu kıyısındaki çalışmaya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...