HDP'nin İzmir'deki demokrasi nöbeti ikinci gününde

HDP'nin İzmir'de başlattığı demokrasi nöbeti 2. gününde Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde devam ederken polis HDP milletvekillerini yine ablukaya aldı.

26 Eylül 2019 10:46
Paylaş

HDP'nin İzmir'de başlattığı demokrasi nöbeti 2. gününde Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde devam etti.

Demokrasi nöbetine HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, Habip Eksik, Musa Piroğlu ve Mahmut Toğrul katıldı. HDP' milletvekillerini abluka altına alan polis, açıklamaya destek vermeye gelenleri de milletvekillerinden uzaklaştırdı.

Polis ablukası altında yapılan açıklamada söz alan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, "39 gün önce üç büyük şehre, Mardin'e, Diyarbakır'a, Van'a, halkın 31 Mart'ta ortaya koyduğu iradeye darbe yapıldı. Halkın iradesi gasbedildi. Bizler bu idareyi halkımızdan aldık. Bunu bizden alacak tek güç halkımızdır" dedi.

AİHM'nin kararına rağmen Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklu bulunmasını eleştiren Toğrul, hukuku ve adaleti her noktada gasbeden bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu belirtti. Toğrul, "AKP-MHP faşizmi, hukuksuzluğu bir ilke haline dönüştürdü. 39 gündür Mardin'de, Van'da, Diyarbakır'da halkımız bu zulme karşı direniş gösteriyor. 2 gündür İstanbul ve İzmir'de de bu hukuksuzluğu protesto etmek için demokrasi nöbetindeyiz. Bizler yan yana durabilirsek bu faşizmi geriletebiliriz" diye konuştu.

İZMİR HALKINA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bu zulme karşı direnmeye devam edeceklerini ifade eden Toğrul, "Halkın olan halka iade edinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Demokrasi güçleriyle barışı tesis edene kadar mücadeleye devam edeceğiz" diyerek İzmir halkını da dayanışmaya çağırdı.

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ise konuşmasında "Bu şekilde abluka altına aldığınız vekiller, milyonların iradesidir. Bizi bu ablukayla susturamazsınız. Biz halkımızla bir araya geleceğiz, halkımızla yan yana olacağız. Kanunsuzluklarınızın da peşini bırakmayacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bangladeş’te H&M için üretim fabrikada örgütlenen sendikacıya saldırı

SONRAKİ HABER

İstanbul'daki depreme ilişkin Türk Telekom ve Turkcell'den açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa