26 Eylül 2019 08:40

Faytonların kaldırıldığı İzmir'de atlar Doğal Yaşam Parkı'nda yaşayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin faytonları kaldırma kararının ardından atlar İzmir Doğal Yaşam Parkı'na yerleştirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararıyla kent genelinde fayton faaliyetlerine son veren Büyükşehir Belediyesi, yasal mevzuatların tamamlanmasının ardından toplam 36 atı satın alarak, İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirdi.

İZULAŞ Fayton İşletmesi aracılığıyla Alsancak- Kordon bölgesinde sürdürdüğü fayton hizmetini 1 Mayıs'tan itibaren sonlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararı ile önceki yıllarda hayata geçirilen 'Fayton Çalışma Esas ve Usulleri Yönergesi'ni iptal ederek fayton taşımacılığı faaliyetine kent genelinde son vermişti. Karşıyaka'da 16, Selçuk'ta 12, Dikili'de ise iki faytonun faaliyetlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, satın alınan 36 at ve 16 faytonu İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirdi.

HAYTAP: MEŞALE İZMİR'DEN YANDI

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, "Buraya geldiğimiz zaman gördüğümüz özgürlük, atların mutluluğu bizi de mutlu etti. Çünkü bu yıllardır uğraştığımız bir mücadeleydi. Meşale İzmir'den yandı. Atların şu an üzerlerinde kırbaç yok, kendi özgür alanları var, yemeklerini yiyorlar ve dolaşıyorlar. Yıllardır verdiğimiz bu mücadelenin kamuoyunda oluşturduğu bilinç ve tabi başkanımızın da vizyonuyla bu gerçekleşti. Onları burada sağlıklı gördük, çok mutluyuz" dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de, Barış Akademisyeni Halis Ulaş beraat etti 

SONRAKİ HABER

Milli Eğitim Bakanlığından lise öğrencilerine: Okumazsan sanayiye yollarım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...