26 Eylül 2019 08:36

İzmir’de, Barış Akademisyeni Halis Ulaş beraat etti 

İzmir'de, “Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza attığı için yargılanan Barış Akademisyeni Halis Ulaş beraat etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

“Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisine imza attıkları için hakkında dava açılan Barış Akademisyeni Halis Ulaş’ın ikinci duruşması İzmir Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşma ilk olarak mütalaasını veren savcı anayasa mahkemesinin kararının bağlayıcı olduğunu ve beraat kararının verilmesini talep etti. Duruşmada söz alan Halis Ulaş barış talebiyle bildiriye imza attığını ve bunun için ihraç edildiğini hatırlatarak, barışa taraf olmaya devam edeceğini söyledi. Mahkeme heyeti ise eylemin suç teşkil etmemesi nedeniyle beraat kararı verdi. 

“AKADEMİSYENLER GÖREVİNE İADE EDİLSİN”

Duruşma sonrası SES İzmir Şubesi, İzmir Tabip Odası ve Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması okuyan TTB Merkez Konsey Üyesi Mübeccel İlhan, “Mahkeme salonlarında pek çok defalar akademisyen ifadelerine tanıklık ettik. ‘Beraatimi değil, ifade özgürlüğü hakkımın korunmasını istiyorum’ diyerek, bu ülkeye unutulmayacak sözler, onurlu duruşlar bırakmışlardır” diyerek beraat kararlarının yanı sıra akademisyenlerin bir an önce görevlerine iade edilmemesi gerektiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı, çocuklara tarihi geçmiş aşı yapıldığı haberlerini yalanladı

SONRAKİ HABER

Faytonların kaldırıldığı İzmir'de atlar Doğal Yaşam Parkı'nda yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...